Wat staat er op het menu?

Het is niet altijd even makkelijk om je lichaam alles te geven wat het nodig heeft met een glutenvrij dieet. Het assortiment van Schär maakt het je makkelijk en voorziet je van alle essentiële voedingsstoffen. Zo maak je je favoriete recepten glutenvrij. Zin in iets nieuws?

Vital sandwich

“Vital” smeercrème met kwark, yoghurt en spek:

Ingrediënten

4 schijven Schär Meisterbäckers Vital, 150g gerookt buikspek, 200g roomkaas, 100g Griekse roomyoghurt, 1 TL rozemarijn, 1 TL tijm, ½ bosje bieslook, 8 radijsje, 8 slabladeren

Bereiding

Snijd het spek in dobbelsteentjes, doe ze in een koekenpan met olie, en bak totdat ze goed knapperig zijn; haal ze uit de koekenpan en laat ze afkoelen. Meng de kwark met de yoghurt en kruiden. Was de bieslook, droog hem en snijd hem fijn. Doe de helft van de bieslook en de inmiddels afgekoelde spek bij de kaascrème en yoghurt. Was de sla en radijsjes en snijd deze laatste in plakjes. Leg op een vers sneetje brood een blaadje sla, smeer er dan de crème over uit en bedek alles met plakjes radijs. Garneer met de bieslook en het chilipoeder.

Zalmwrap (2 Porties)

Ingrediënten

1 pak Schär Wraps, 150g gerookte zalm, ½ bosje bieslook, 75g zure room of crème fraîche of roomkaas, ½ EL mierikswortel in glas, een beetje citroensap, 1 snuifje zout, 1 snuifje peper.

zalmwraps

Bereiding

Dompel 6 steeltjes bieslook heel kort in kokend water en laat ze direct schrikken in koud water. Laat ze uitlekken. Snij de rest van de bieslook in rolletjes. Roer deze glad met de crème fraîche en mierikswortel. Breng dit op smaak met citroensap, een beetje zout (voorzichtig, want gerookte zalm is ook al zout) en peper. Smeer de helft van de crème op de wraps, leg de zalm er op en smeer de rest van de crème over de zalm. Oprollen, halveren en om elke helft een snoertje bieslook wikkelen en dichtbinden. Serveer 3 halve wraps per portie.

Genoten van deze recepten?

We horen graag wat jij ervan vond, laat het ons weten in de reacties!
En als je de smaak te pakken hebt, hier vind je veel meer heerlijke glutenvrije recepten: www.schaer.com

Meer lezen over Gluten?
Mei = Coeliakie maand!
> Glutenvrije aardbeien kwarktaart
Glutenvrij genieten met Schär
Glutenvrij, is dat (nodig) voor mij?

Niets missen van De Betere Wereld?
Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte. Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.