Laatst bijgewerkt op 1 mei 2018
Laatste update op 1 mei 2018
Anne van annetravelfoodie.com deelt elke eerste maandag van de maand deel een gezond recept op De Betere Wereld. Misschien herinner je de mango smoothie bowl vorige maand nog? Deze maand deelt ze niet alleen een recept, maar laat ze ook in een video zien hoe je het kan maken.
“Ik vind het heel leuk om mijn gaste gezonde zoetigheden te serveren. Deze gezondere versies van ‘Ferrero Rocher’ zijn veganistisch, glutenvrij en hebben geen suiker of boter nodig.
Een ander groot voordeel van deze gezonde chocolade truffels is dat je ze in de vriezer kan bewaren tot gebruik. Hieronder vind je het recept en kan je op de video (hieronder) bekijken hoe ik ze heb gemaakt.
Ingredienten (voor 15 truffels):
100 gram pecan noten
100 gram gedroogde vijgen
125 gram dadels (als ze droog zijn, week ze dan een paar minuten)
1 eetl rauwe cacao poeder
15 hazelnoten
60 gram extra pure chocolade
65 gram walnoten
Stop de pecannoten in een keukenmachine en maal totdat je een meel hebt. Voeg de gedroogde vijgen en de dadels toe en mix tot alles is gemengd. Voeg de cacao poeder toe en maal nog even kort. Bekleed een bakplaat met bakpapier en gebruik een lepel om 15 hoopjes te maken. Druk een hazelnoot in het midden van elk hoopje.
Plaats de bakplaat een kwartier in de oven om de truffels af te laten koelen zodat je ze straks makkelijker kan rollen.
Smelt ondertussen de chocola au-bain-marie en verkruimel de walnoten in een keukenmachine. Stop beide in twee lage borden.
Vorm nu met je handen bolletjes van het deeg. Rol de bolletjes eerst door de verkruimelde walnoten en daarna door de gesmolten chocola. Leg ze in een mini cupcake-vormpje en plaats ze minstens 20 minuten in de koelkast.
Je kan ze ook langer in de koelkast en zelfs in de vriezer bewaren.
In dit filmpje zie je hoe makkelijk het is:
Op mijn website www.annetravelfoodie.com deel ik nog veel meer gezonde recepten, voel je vrij om eens een kijkje te nemen.
En volg je De Betere Wereld en Annetravelfoodie al op Instagram?