Vegan: ontbijt, lunch en dinner recepten ter inspiratie

Ben je geen veganist, maar heb je altijd al eens een veganistisch recept willen uitproberen? Of ben je vegan en wil je wat inspiratie voor je volgende maaltijd? Hier vind je drie overheerlijke ontbijt, lunch en dinner recepten die ook nog eens makkelijk te maken zijn.

Breakfast

American pancakes

Vegan receptenWho doesn’t love pancakes for breakfast? Met dit recept heb je lekkere vegan pannenkoekjes, American style.

Meng het meel, kaneel en bakpoeder in een kom. Voeg langzaam de plantaardige melk naar keuze toe. Roer zacht totdat alle klonten eruit zijn. Verwarm een pan. Doe het beslag in de pan, zodra het begrint te bubbelen draai de pannenkoek om. Laat iedere kant goudbruin worden. Haal de pannenkoek uit de pan en bewaar hem tussen twee borden, om warm te blijven. Ga zo door tot het beslag op is. Bouw een echte Amerikaanse pannenkoekentoren door een aantal pannenkoeken op elkaar te leggen. Versier de toren met het fruit en ahornsiroop. Enjoy.

Vegan recepten

Lunch

Quinoa sushi

Vegan receptenBijna iedereen houdt van sushi. Sushi kun je heel makkelijk veganistisch maken door alleen groenten te gebruiken. Deze quinoa sushi is net even anders dan de standaard sushi met rijst.

Kook de quinoa in 200 ml water 12 minuten gaar. Vervolgens zet je het vuur uit een laat je de pan nog 10 min staan met de deksel erop. Mix de sushi azijn erdoor en laat de rijst goed afkoelen.

Leg de nori vel op het sushi matje en bekleed voor ¾ met quinoa. Smeer er vervolgens tahin op. Bekleed met avocado reepjes, wortel, komkommer, tomaat, sesamzaadjes of groenten naar keuze. Rol de sushi op en snijd de rol in acht stukjes. Herhaal dit met alle nori vellen. Serveer met sojasaus, gember en wasabi.

Vegan recepten

Dinner

Mango curry

Vegan receptenCurrys zijn lekker en gemakkelijk te maken. Het enige verschil met een standaard curry is dat je er in plaats van vlees of garnalen, mango aan toe voegt. Daarnaast bak je niet in boter, maar bijvoorbeeld in kokosolie.

Snijd de groenten in stukjes. Bak de ui in wat kokosolie glazig. Voeg vervolgens de rest van de groenten toe. Voeg wat knoflook, gember en currypasta toe. Hierna doe je wat sojasaus, kokosmelk en groentebouillon erbij en dit breng je aan de kook. Vervolgens voeg je de mango toe. Zet het vuur laag laat het nog 10 minuten door koken.

Vegan recepten

Meer lezen?

>Een onsje minder vleesreclame alstublieft
Visolie met Omega 3 én Vitamine D, de voordelen en toepassingen
>
 Gezond eten zonder de deur uit te gaan

Niets missen van De Betere Wereld?

Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte. Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.