Marokkaanse kikkererwtenburger met feta & courgette (Recept)

kikkererwtenburger

Bereidingstijd 40min

Op zoek naar nieuwe inspiratie voor een vega diner, kwamen we bij Lassie uit. Die ken je waarschijnlijk vooral van snelle toverrijst maar nu dus ook voor heerlijke vegetarische burgers!

Maak ze in een handomdraai met Lassie Rijst & Bonen Burger of de Lassie Couscous & Bonen Burger. Twee mixen zonder kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen en zoutarm. Ideaal voor een dagje vega.

Goed, en nu het recept voor een heerlijke Marokkaanse vega kikkererwtenburger met feta en courgette.

Dit heb je nodig (6 personen)

• Lassie Couscous & Bonen burgermix (250 gr)
Te Koop bij Albert Heijn en Jumbo
• 100 g feta, verkruimeld
• biologische (en gewassen) courgette, in heel kleine blokjes
• 6 zwarte olijven, in dunne plakjes
• eetlepel geraspte biologische (en goed gewassen) sinaasappelschil
• klein glaasje sinaasappelsap van diezelfde biologische sinaasappel
• 1-2 eetlepels biologische tahin (sesampasta)
• 2-3 eetlepels fijngehakte (biologische) peterselie en/of verse munt
• 150 ml Griekse yoghurt, liefst biologisch
• 1 -2 Marokkaanse platte broden
• jonge blaadjes kropsla
• 1 pot geroosterde paprika

Hoe bereid ik het?

1. Bereid de burgermix volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat het mengsel iets afkoelen. Voeg naar wens zout toe voor extra smaak.
2. Meng de feta, courgette, olijven en sinaasappelschil door het mengsel en vorm het mengsel tot 6-12 burgers. Tip: Is het mengsel iets te los? Voeg dan 1 à 2 eetlepels bloem toe.
3. Bak de burgers volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Bereid in de tussentijd de Tahin-yoghurtsaus. Meng in een kom 150 ml Griekse yoghurt met 1-2 volle lepels tahin (sesampasta) en wat sinaasappelsap. Roer er 2-3 eetlepels fijngehakte peterselie en/of verse munt door.
5. Serveer de Marokkaanse kikkererwtenburger(tjes) op een stuk Marokkaans (plat) brood. Scheur het platte brood in stoere stukken of snijd een punt of vierkant stuk en bestrijk de snijvlakken met tahinyoghurtsaus. Verdeel wat jonge blaadjes kropsla met plakken geroosterde paprika over de onderkanten. Leg hier de kikkererwtenburger op en garneer met een dotje saus.

Tip: Heb je nog groente over of heb je een favoriete topping? Meng deze gerust door het mengsel, je kunt er eindeloos mee variëren.

Kijk op www.lassie.nl voor nog meer lekkere recepten!

Meer recepten?

Vegan pompoen pannenkoekjes
Lekkere Pad-Thai voor 2 personen
Het lekkerste vegan lifestyle festival van NL

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.