50 dagen NPO Groen

npo groen

app 'Nederland wordt groen' daagt mensen uit

Het is 50 dagen geleden dat de publieke omroep de NPO Groen app lanceerde tijdens ‘Nederland wordt groen’, een programma van de VARA. In de app gaan deelnemers uitdagingen aan om Nederland ‘groener’ te maken. Tot zover zijn er al meer dan 100.000 uitdagingen geaccepteerd!

Dat het thema ‘duurzaamheid’ leeft onder de Nederlanders blijkt uit het aantal deelnemers. De app heeft namelijk al 50.000 gebruikers in 50 dagen tijd. Deze 50.000 deelnemers zorgen samen voor 100.000 geaccepteerde uitdagingen. Door de uitdagingen aan te gaan dragen zij op een eenvoudige manier bij aan een duurzamere wereld. De app helpt hen hierbij door volop tips en informatie te geven en de gebruiker uit te dagen om een week ‘groener’ te leven door een aantal van de dertig uitdagingen aan te gaan: een week lang maar drie minuten douchen in plaats van tien of een week de trap nemen in plaats van de lift.

Welke uitdagingen het populairst waren en tot welke besparingen dit leidt, lees je op npo.nl/groen.

NPO Groen
Onder de noemer NPO Groen wil de Nederlandse Publieke Omroep het publiek inspireren om samen de toekomst groener en duurzamer te maken. Onder meer door het lanceren van de NPO Groen app en aandacht in diverse radio en tv-programma’s.

Op npo.nl/groen vind je ook de tv-programma’s terug en download knoppen naar de app stores waar je de app gratis kunt downloaden.
(Foto: NPO)

Lees ook:
>  Anders op vakantie: een kijkje in de herkomst van eerlijke producten
Getest: natuurlijke zonbescherming

zonbescherming

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *