Lendahand: zonne-energie verandert levens in opkomende landen

Zonne-energie verandert de levens van mensen in opkomende landen. Ga maar na:

Niet alleen worden de kosten van elektriciteit voor mensen die niet aangesloten zijn op een elektriciteitsnetwerk beduidend lager, men heeft zo ook toegang tot informatie doordat telefoons opgeladen kunnen worden, televisie gekeken kan worden en toegang tot internet wordt gerealiseerd. Daarnaast schept het ook mogelijkheden voor educatie en ontspanning. Dit stimuleert ontwikkeling, gelijkheid, educatie en zelfs democratisering.
Doordat zonnepanelen ook gebruikt worden door bedrijven zorgt het voor meer productiviteit. De inkomens van ondernemers nemen toe, wat zorgt voor werkgelegenheid, economische groei en voedselzekerheid.

Een voorbeeld hiervan is Mary, een kapster die vroeger rond de dollar per dag uitgaf aan scheermessen en het werken daarmee is erg inefficiënt. Met een SolarNow systeem werk Mary inmiddels met twee elektrische tondeuses. Dit kost haar 24 dollar per maand en ze is nu in staat om 30% meer klanten aan te nemen. Haar maandelijkse inkomen is hierdoor van 119 naar 162 dollar gestegen. In twee jaar zal ze haar SolarNow systeem dus makkelijk kunnen terugbetalen.

lendahand

6% rendement, vanaf 50 euro

Bovenstaande is een gedeelte uit de projectbeschrijving van SolarNow, zoals dat op de crowdfunding/impactfunding-site van Lendahand staat.
Je kunt al vanaf 50 euro (!) investeren, en naast de impact die je hebt (onder andere 8 banen), is ook de 6% rente jouw rendement. Klinkt goed, niet? Meer info.

Meer impactfunding?

De Dollar als cruciale factor voor impact
Meer vertrouwen in ontwikkelingshulp nodig

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *