De e-sigaret helpt u te stoppen met roken

Stoppen met roken brengt een hoop gezondheidsvoordelen met zich mee, maar het is niet makkelijk. Bij veel mensen zit roken dusdanig in het systeem dat stoppen een moeizaam proces is. De e-sigaret kan dan uitkomst bieden. Deze geeft het gevoel en het comfort van roken, maar bevat 95% minder schadelijke stoffen dan tabak.

Hoe werkt een e-sigaret? 

Een e-sigaret bestaat uit een vloeistof die de smaak van nicotine nabootst voorzien van een verdampingselement. Het verdampingselement zorgt dat de vloeistof verdampt, waardoor u deze inademt. De vloeistof bevat de smaak van nicotine (of een kleine hoeveelheid van de stof zelf), zodat u nog steeds het gevoel ervaart dat u daadwerkelijk rookt. De vloeistof in een elektronische sigaret kan ook andere smaken bevatten. Er zijn verschillende smaken verkrijgbaar, zoals vanille, tabak, watermeloen, kersen en nog vele anderen.
Verder is een e-sigaret voorzien van een zogeheten ‘mod’. Op de mod plaatst u de verdamper van uw elektronische sigaret, zodat u zelf kan bepalen op welk vermogen u rook uitblaast. Om de sigaret naar uw eigen behoeften samen te stellen, kunt u kiezen uit verschillende verdampers en mods.

Lees ook: Einde aan stress met duizendpoot ashwagandha

De voordelen van een e-sigaret

Er zijn veel voordelen met het gebruik van een e-sigaret als u wilt stoppen met roken.
Zeker is in elk geval dat de e-sigaret de overgang tussen het daadwerkelijke roken en het stoppen daarmee, makkelijker maakt. Zeker wanneer u een elektronische sigaret gebruikt die goed bij uw wensen past.
Een e-sigaret kan een kleine hoeveelheid nicotine bevatten, maar bevat niet de serie andere stoffen die het roken zo schadelijk maken. Dit zijn arsenicum, polonium, lood-206, cyanide, koolmonoxide, stikstofoxide, aceton, benzeen, teer, ammoniak en DDT. Daarmee is de e-sigaret tot 95% minder schadelijk dan een ‘echte’ sigaret. Dat is beter voor uw gezondheid, en het heeft ook andere voordelen:
– Uw conditie verbetert
– Uw huid en haren verbeteren
– De adem wordt frisser
– De elektronische sigaret kunt u makkelijker afbouwen en aanpassen aan uw eigen wensen en behoeften.

Ook e-sigaren

In de e-sigaret zit als het ware alleen waterdamp, met enkele toevoegde (smaak) stoffen. Een ander voordeel van de elektronische sigaret is dat uw huis frisser blijft en andere bewoners een stuk minder hoeven mee te roken.
Een leverancier van e-sigaretten levert verder nog verdampers, vloeistoffen en batterijen. Er zijn zelfs e-sigaren voor mensen die het sigaren roken graag af willen bouwen.
Vraag bij elk toebehoren zo veel mogelijk informatie op, zodat u een goede keuze kunt maken.

Lees meer:
Voeding voor je gewrichten!
Verzorg je lippen met Dermagiq lipcare

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *