Dress Red Day: talkshow M/V verschillen in de gezondheidszorg

dress red day

Wat? Talkshow over verschillen in de gezondheidszorg
Waar? Locatie Vumc, Amstelzaal en Foyer, De Boelelaan 1118, 1081 HZ Amsterdam
Wanneer? Dinsdag 29 september 2015
Hoelaat? 18.00 uur

WOMEN Inc. organiseert tijdens Dress Red Day samen met VUmc, een dag over de verschillen tussen mannen en vrouwen in de gezondheidszorg. Met speciale aandacht voor hart- en vaatziekten bij vrouwen.

Talkshow M/V verschillen in de gezondheidszorg  18.00 – 20.30 uur
De huidige gezondheidszorg is nog niet voldoende toegespitst op het vrouwelijk lichaam. Veel geneesmiddelen en behandelmethoden zijn vooral op mannen of mannelijke proefdieren getest, waardoor vrouwen onverwachte bijwerkingen kunnen krijgen en symptomen niet (vroegtijdig) worden herkend.

dress red day

Wat zijn de gevolgen hiervan voor vrouwelijke patiënten met een hart- en vaatziekte? En voor patiënten met een andere aandoening? Hoe kan de gezondheidszorg inspelen op de verschillen tussen mannen en vrouwen zodat iedereen de zorg krijgt die ze nodig hebben?

Vrouwelijke patiënten met een hart- en vaatziekte komen aan het woord. Hadden zij betere zorg gekregen als de gezondheidszorg beter was afgestemd op het vrouwelijk lichaam? Verder gaan we kennis testen bij publiek en professionals door middel van een interactieve peiling.

Onder leiding van Maria Henneman, alliantielid en directeur van Maria Henneman Media Management, gaan we in gesprek met: Wouter Bos, voorzitter Raad van Bestuur VUmc, Yolande Appelman, interventiecardioloog, Petra Verdonk, psycholoog/universitair docent, Pauline Meurs, Hoogleraar Bestuur van de Gezondheidszorg en Jolanda van der Velden, Fysioloog en Directeur Onderzoeksinstituut ICar-VU.

Een publieke talkshow voor iedereen die meer wil weten over dit onderwerp!

Meld je hier gratis aan!

dress red day

Lezingen voor zorgprofessionals
13.30 – 16.30 uur
Ben je zorgprofessional en wil je meer weten over genderverschillen in de gezondheidszorg? VUmc organiseert een aantal lezingen door medisch specialisten: Yolande Appelman (Interventiecardioloog), Annelou de Vries (Kinder- en jeugdpsychiater, gespecialiseerd in gendertransformatie), Irene van der Horst-Bruinsma (Reumatoloog), Daniëlle Posthuma (Geneticus), Saskia Peerdeman (Neurochirurg) en Pauline Dekker (Longarts en co-auteur ‘NL stop! Met roken’). De inleiding op deze lezingen zal worden verzorgd door Wouter Bos(voorzitter Raad van Bestuur VUmc). Voor meer informatie over het middagprogramma kijk op: www.vumc.nl/dressredday

Meld je hier gratis aan!

Ook over gezondheid:
Hoe gezond ben ik?
Vegan lifestyle, kom tot bloei voor een betere wereld

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *