Kegeloefeningen voor verschillende doeleinden

Je kunt kegeloefeningen thuis doen, op je werk of waar dan ook. Het uitvoeren van kegeloefeningen hoeft in principe niet op te vallen en kun je op jouw eigen moment doen. Wil je iets meer variatie aanbrengen of gewichtjes gebruiken? Dan kun je kegeloefeningen het best thuis doen. Kegeloefeningen zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen en maken het mogelijk om PC spieren te versterken. In dit artikel leggen we uit waar deze spieren precies voor dienen en welk voordeel je behaalt als je deze spieren traint.

Voordeel van sterke PC spieren

Sterkere PC spieren zorgen ervoor dat de controle verbetert. Je kunt jouw plas ophouden en seksleven verbeteren. Dit geeft een gevoel van controle, iets dat bij veel mensen ontbreekt, terwijl het gemakkelijk te trainen is. Hierdoor kun je er meer van genieten en is de kans op incontinentie een stuk kleiner, zeker voor ouderen is dit belangrijk.

Lees ook: Incontinentie: wat is het en wat zijn de oplossingen?

Hoe voer je kegeloefeningen uit?

Wanneer je aan de slag gaat met kegeloefeningen, is het goed om te voelen waar jouw PC spieren precies zitten. Knijp jouw spieren samen alsof je stopt met plassen, zo activeer je jouw PC spieren. Uiteraard kun je dit proces ook stimuleren wanneer je niet aan het plassen bent. Dit is precies de manier waarop je PC spieren kunt trainen. Je herhaalt het aanspannen van de PC spieren meerdere keren, bijvoorbeeld tien keer achter elkaar. Houd vervolgens een aantal minuten rust en herhaal het aanspannen van de PC spieren. Als je dit vaak genoeg doet is het mogelijk om PC spieren op een constructieve manier te trainen. Zo kun je een erectie langer aanhouden en een intenser orgasme ervaren. Dit kan ervoor zorgen dat er geen viagra gebruikt hoeft te worden en jullie seksleven een nieuwe impuls krijgt. Met name voor oudere stellen kan dit een oplossing zijn.

Verschillende kegeloefeningen uitvoeren

Naast het aanspannen en ontspannen van PC spieren, zijn er meer kegeloefeningen. Zo zijn er kegeloefeningen waarbij je jouw PC spieren langdurig aanspant en daarna ontspant. Dit zijn oefeningen voor gevorderden, daar kun je later mee aan de slag. In het begin is het belangrijk om de kracht van jouw PC spieren terug te krijgen. Langdurig PC spieren is iets dat in het begin niet altijd lukt.

Is het effect van kegeloefeningen wetenschappelijk bewezen?

Het effect van kegeloefeningen is (nog) niet uitgebreid onderzocht. Het is dan ook lastig te zeggen of kegeloefeningen wetenschappelijk bewezen zijn. Toch mag gezegd worden dat er sterke aanwijzingen zijn dat kegeloefeningen het seksleven verrijken. Ook zijn de oefeningen waarschijnlijk waardevol bij het voorkomen van incontinentie. Wil je weten of het voor jou werkt? Ontdek het door er zelf mee aan de slag te gaan.

Lees meer:
Luvos helende aarde
5 tips om je conditie te verbeteren

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *