5 tips om je conditie te verbeteren

Nu zijn de wintermaanden natuurlijk bij uitstek geschikt om lekker onder een dekentje op de bank te kruipen, maar dat komt je conditie niet ten goede. Om je conditie ook tijdens de koudere maanden te onderhouden, zul je toch echt moeten bewegen. Gelukkig zijn er genoeg leuke, makkelijke en goed vol te houden manieren om je conditie te verbeteren. Ook wanneer je er even wat minder zin in hebt. Met deze tips zorg jij ervoor dat je conditie op peil blijft, en steeds weer wat beter wordt.

1.Voetballen

Voetballen is niet alleen een leuke sport, het zorgt ook nog eens voor een ontzettend goede conditie. Je kan alleen aan het oefenen gaan, maar kan natuurlijk ook een leuk team uitzoeken en hiermee gaan sporten. Voetbal is en blijft nu eenmaal een teamsport. Zorg natuurlijk wel voor goede schoenen zoals bijvoorbeeld de Adidas voetbalschoenen om eventuele valpartijen en blessures te voorkomen. Dus trek dat voetbalshirt aan en beweeg die benen!

Lees ook: Thuis fitnessen: zo doe je dat

2.Hardlopen

Minder fan van teamsport en ga je er liever alleen op uit? Dan is hardlopen (of zelfs wandelen) misschien beter geschikt voor jou. Trek je hardloopschoenen aan en ga eropuit waar en wanneer je dat wilt. Heb je even een uurtje vrije tijd, dan kun je al aan het lopen gaan. Begin met wandelen, en verhoog het tempo op een gegeven moment tot snelwandelen en zelfs hardlopen. Door meerdere malen per week in beweging te zijn zorg je ervoor dat je conditie snel verbetert.

3. Zwemmen

Een andere geweldige en ontzettend effectieve manier om je conditie te verbeteren is door regelmatig te gaan zwemmen. Of je nu twee keer in de week baantjes gaat trekken in het zwembad, of met enige regelmaat met de hele familie op pad gaat: zwemmen werkt ontzettend goed om een betere conditie te krijgen! Ga minimaal twee tot drie keer in de week naar het zwembad om je conditie echt beter te zien worden.

4. Oefeningen thuis

Heb je echt geen tijd om de deur uit te gaan, en wil je tussendoor toch aan je conditie kunnen werken? Pak dan thuis wat oefeningen op. Denk bijvoorbeeld aan jumping jacks, traplopen, crunches of opdrukken. Er zijn meer dan genoeg oefeningen online te vinden waarmee je thuis makkelijk een programma van samen kunt stellen.

5. Pas je voedingspatroon aan

Al die fysieke beweging heeft natuurlijk minder effect wanneer je nog dagelijks een vette hap en grote hoeveelheden alcohol naar binnen werkt. Pas dus ook zeker je voedingspatroon aan op deze gezonde leefstijl!

Lees meer:
De juiste sportvoeding, de beste prestaties
Het gebruik van eiwitshakes voor mensen die sporten

 

Toon de 9 reacties
 1. Vincent Rondwijk schreef:

  Ik heb gemerkt dat zwemmen de perfecte work-out is om je conditie mee te verbeteren. Daarnaast gebruik je bijna al je spieren zonder dat je deze kan overbelasten. Ik heb tijdens een eerdere revalidatie ook veel gezwommen om fit te blijven en kan het iedereen aanraden. https://cerfontainevanderloop.uwpraktijkonline.nl/fysiotherapie/

 2. tinder site schreef:

  what is tinder , tinder website https://tinderdatingsiteus.com/

 3. 160537 53690Great post. I previousally to spend alot of my time water skiing and watching sports. It was quite possible the most effective sequence of my past and your content kind of reminded me of that period of my life. Cheers 964698

 4. CI-CD Solutions schreef:

  595386 973935I want searching at and I believe this site got some really valuable stuff on it! . 378359

 5. order zithromax online schreef:

  does zithromax contain penicillin buying zithromax generic name for z pack

 6. sexy dress women long sleeve schreef:

  i want to sex with a lot of people tit

 7. plaquenil adverse effects schreef:

  erectile pain after peyronie s surgery plaquenil lupus weight loss erectile vacuum

 8. generic tadalafil schreef:

  erectafil 20 mg tadalafil generic what is vidalista 20

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.