Loop jij gevaar op een legionella besmetting?

Een legionella besmetting heeft nare gevolgen voor de gezondheid. Het zorgen voor een acute infectie in de luchtwegen, maar ook griepachtige symptomen kunnen optreden door een legionella besmetting. Wil jij weten of jij gevaar loopt op een legionella besmetting? Lees dan gauw verder hoe een legionella besmetting ontstaat, legionella besmetting testen en hoe je een legionella besmetting kunt voorkomen. 

Oorzaken

Jaarlijks krijgen tussen de 300 en 400 mensen te maken met een legionella besmetting. Je kunt alleen ziek raken door het inademen van de legionella bacterie. Het is een fabel dat er een besmetting kan ontstaan door het drinken van legionella in water. Van nature bevat water legionella. Dit is echter in zo’n kleine mate dat de kans op besmetting nihil is. Echter wanneer je een glas water te lang kan dit een besmettingsbron worden. Ook natte koeltorens, whirlpools en hoge druk spuiten waar te lang water in heeft stilgestaan, kunnen zorgen voor een besmetting.

Lees ook: Natuurlijke preventie tegen hart- en vaatziekten

Iedereen kan een legionella besmetting krijgen. Wel komt het vrijwel nauwelijks voor onder mensen van 40 jaar. Mensen die roken, een slechte weerstand hebben of veel medicijnen slikken zijn extra gevoelig voor een legionella besmetting.

Gevolgen

Een legionella besmetting is geeft vaak acute klachten zoals hoge koorts, benauwdheid, duizeligheid en een algeheel ziek gevoel. Gewoon uitzieken is geen optie bij een legionella besmetting. Legionellapneumonie, legionellose en Pontiax Fever zijn ernstige gevolgen door een legionella besmetting. Het is noodzakelijk om direct hulp te zoeken. Een antibiotica kuur is vaak noodzakelijk om de bacterie te doden.

Preventie

Zorg ervoor dat je altijd schoon water drinkt. Water dat langer dan 24 staat, kun je beter niet drinken. Zorg er ook altijd voor dat je jouw hogedrukspuit leegt voordat je deze opbergt. Kies niet alleen voor jezelf voor een goede hygiëne, maar ook voor het hele huis. Voorkom natte plasjes water in de keuken en badkamer.

Een legionella besmetting kun je beter voorkomen dan genezen. Is jouw huis legionella proef en weet jij wat je moet doen om een legionella besmetting te voorkomen?

Lees meer:
Effect van voeding op chronische ziektes
Het behandelen van complexe wonden

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *