Zelfzorg: Schüssler celzout nr. 7 Magnesium

Magnesium Phosphoricum D6

Een belangrijk mineraal en hét middel bij kramp en pijn

Magnesium: de nummer 2 onder de mineralen. Ongeveer de helft bevindt zich in het skelet, een derde in de spieren, de rest in de zenuwen, hersenen en ruggenmerg. Magnesium is van invloed op de vele processen waarbij zenuwen en spieren betrokken zijn, waarvan de hartfunctie de bekendste is. Het is essentieel voor de opbouw en het functioneren van spieren. Vermoeidheid en/of krampen zijn symptomen van een tekort. Evenals behoefte aan chocolade, koffie of nicotine.

Hoe te gebruiken?

Je kunt Schussler celzout nr. 7 gebruiken bij:
• krampen en pijnen
• begin van migraine
• menstruatieklachten
• kriebelhoest
• nier- en galaanvallen
• opvliegers (menopauze)
• slaapproblemen door stress

Hier kun je Schussler zout nr. 7, Magnesium phosphoricum kopen.

Magnesium phosphoricum reguleert spanning en ontspanning

De energiestofwisseling in de cel is op AdenosineTriPhosphaat (ATP) aangewezen. Zonder ATP kunnen we niet slikken, praten, ademen, denken of bewegen. De mitochondriën in de cel, waar deze energieprocessen plaatsvinden, hebben hiervoor magnesium nodig.

Lees ookVitaal met Schüsslerzoutenzelfzorg

Daarnaast activeert magnesium meer dan 300 enzymen, beïnvloedt het de instroom van kalium in de cel en is het in samenspel met calcium onmisbaar voor een stabiele hartfunctie. Magnesium stuurt het autonome zenuwstelsel aan en is daarmee ook belast met de activiteit van de onwillekeurige spieren. Het verzorgt de peristaltische bewegingen van de darmen, het samentrekken van klieren en de lymfe. Normaliter heeft het lichaam minimaal 300 mg magnesium per dag nodig.
Sporters hebben een hogere magnesiumbehoefte. Hun stofwisseling ligt hoger en zij scheiden extra mineralen uit via zweet en urine. Ook kinderen in de groei hebben voor de botopbouw extra behoefte aan magnesium.
Je krijgt magnesium  binnen door het eten van o.a. granen, noten, bonen en broccoli.

zelfzorg

Warme 7

Het mineraal magnesium phosphoricum werkt bijzonder goed als “warme 7” bij spanning en stress. Los 10 tabletten in warm water dat maar kort gekookt heeft, op. Drink het vervolgens zo heet mogelijk met kleine slokjes.

Wil je alles weten over de Schussler mineralen, bestel dan het boek “In balans met Schüsslerzouten” van M. Müller-Frahling waarin alle celzouten beschreven worden, of kijk op www.celzouten.nl voor meer info.

Schüsslerzouten zijn homeopathische geneesmiddelen zonder specifieke therapeutische indicatie, toegepast volgens de therapie van Dr. Schüssler. Bron: In balans met Schüsslerzouten van M. Müller-Frahling, ISBN 9789460150524.

Tekst: Nanny Schutte

Lees meer

Celzouten Eerste Hulp-kuur
De Weerstandkuur van Dr. Schüssler

Toon de 2 reacties
 1. Profitall Natural Lifestyle schreef:

  Schüsslerzout nummer 7 is prachtig middel om te gebruiken. Het is veilig in gebruik en werkt snel, ook in acute gevallen. De nummer 7 is slechts één van de vele Schüsslerzouten. Wilt u meer weten over Schüsslerzouten of andere natuurlijke gezondheidsproducten. Laat u dan adviseren door Profitall.

  Profitall is een unieke onafhankelijke formule waarbij uw gezondheid centraal staat.

  Wij zijn gespecialiseerd in het adviseren van natuurlijke zelfzorgproducten zoals:
  •Voedingssupplementen
  •Homeopathie
  •Fytotherapie
  •Bachbloesem
  •Schüsslerzouten

  Profitall levert maatwerk op gebied van persoonlijk advies.

  Ons kosteloos advies wordt afgestemd op uw situatie, persoonlijke behoeften en uw gezondheid.

 2. Juliette schreef:

  Ik begrijp iets niet…300mg per dag…is de nodige magnesiumdosis voor een mens.In 1 tablet zit al 260mg..Hoe kan t dat je zoveel tabletten per dag kan gaan slikken?…

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.