Schüsslerzouten bij hooikoorts

Schüsslerzouten

Het Schüsslerzout Calcium phosphoricum nr. 2 (D6) kan helpen het immuunsysteem te balanceren

Mmm… heerlijk dat het weer lente is, niet? Lekker zonnetje en ontluikend groen! Voor mensen met hooikoorts gaat de komst van het bloeiseizoen echter gepaard met ongemakken als een jeukende, lopende of verstopte neus, niezen,  jeukende, tranende of branderige ogen en hoest als gevolg van een droge keel. Geen pretje!

Tekst: Nanny Schutte

Hooikoorts is een overgevoeligheid of allergische reactie van je lichaam op pollen, het stuifmeel van grassen, bloemen, planten en bomen die in bloei staan. Ze zweven door de lucht en je ademt ze in. Als het afweermechanisme van je lichaam ‘in de war’ is, kan het reageren op deze pollen met een allergische reactie. Hierbij komt de stof histamine vrij, die zorgt voor genoemde kenmerkende klachten. Ook bij hooikoorts kunnen Schüsslerzouten beslist iets betekenen; celzouten kunnen de conditie van de slijmvliezen van neus en lucht-wegen bevorderen en herstellen. Het Schüssler basiszout voor slijmvliezen is Natrium chloratum, Schüsslerzout nr. 8 (in een D6 verwrijving, dus geen potentie!). Natrium chloratum verbetert de slijmvliezen in de neus, alsmede slijmvliezen en trilharen van de longen. Daarmee verbetert ook de conditie en treden de typische hooikoortsklachten minder op.

Preventief
Schüsslerzouten zijn preventief te gebruiken door op tijd te beginnen met een onderhoudsdosering van 3x daags twee tabletjes. Zijn er reeds symptomen, zuig dan iedere 10 minuten een tabletje op tot de klachten afnemen.

Allergische reactie verminderen
Het Schüsslerzout Calcium phosphoricum nr. 2 (D6) kan helpen het immuunsysteem te balanceren, waardoor de hyperreactiviteit en de allergische reactie verminderen.
Preventief: 3x daags twee tabletjes onder de tong laten smelten.
In acute situaties, zoals bij allergische sympto-men zoals een loopneus of tranende ogen, Schüsslerzout nr. 2 combineren met Schüsslerzout nr. 8. Dosering: iedere 10 minuut één tablet van beiden (maximaal 40 tabletten per dag).
Wanneer de allergische reactie uitmondt in benauwdheid, dan kan nr. 7, Magnesium
phosphoricum (D6) hier aan toegevoegd worden. Dosering: hete 7 (tien tabletjes oplossen in heet water) of iedere 10 minuten één tabletje.

Schüsslerzouten
GENIET VAN DE LENTE !

In de volgende editie besteden we aandacht aan het thema zomer, zon en zouten.

Schüsslerzouten zijn homeopathische geneesmiddelen zonder specifieke therapeutische indicatie, toegepast volgens de therapie van Dr. Schüssler. Bron:In balans met Schüsslerzouten van Margit Müller-Frahling, ISBN 978 94 6015 052 4.

Lees ook:

>    Magnesium Schüsslerzout nr. 7: Zelfzorg
>    In balans met Schüsslerzouten

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *