Schüsslerzouten mee op reis

schussler

Deel uit onze serie Zelfzorg

De zomervakantie is voor veel mensen de mooiste tijd van het jaar. U wilt uw vakantiepret natuurlijk niet laten verpesten door bijvoorbeeld hoofdpijn, diarree of een zonnesteek. Bij een goede reisvoorbereiding hoort daarom ook een reisapotheek. Hierin mogen een drietal Schüsslerzouten niet ontbreken!

SCHÜSSLERZOUT NR. 3 (FERRUM PHOSPHORICUM)
is het eerste hulpmiddel dat zowel uitwendig als inwendig kan worden gebruikt voor acute snij- en schaafwonden, verstuikingen en pijn. Ook bij beginnende ontstekingen, keelpijn, beginnende verkoudheid, huidontstekingen, blaasontsteking en oorpijn. Neem bij acute problemen iedere 5 minuten een tablet en laat deze onder de tong smelten. Of gebruik uitwendig 5-10 tabletten als brei tot er een verbetering optreedt.

schussler  schussler


SCHÜSSLERZOUT NR. 8
(NATRIUM CHLORATUM)
ondersteunt de vochthuishouding. Maakt u een (lange) vliegreis, neem dan aan het begin 10 tabletten opgelost in een halve liter water en drink deze sloksgewijs op. Dit compenseert de droge lucht in het vliegtuig en versterkt de slijmvliezen. Verder gebruikt u Schüsslerzout nr. 8 bij een waterige neusverkoudheid, tranende en juist droge ogen, verbrandingen, zonverbranding en insectenbeten. Nr. 8 is ook in te zetten bij darmproblemen; zowel bij obstipatie als diarree.

SCHÜSSLERZOUT NR. 10 (NATRIUM SULFURICUM)
is het uitscheidingszout. Dit is het belangrijkste zout bij diarree, waardoor het uitscheiden van de verwekker niet wordt verstoord. Andere toepassingen: beginnende griep, opgeblazen gevoel en winderigheid, obstipatie en hulp bij een alcohol’kater’.

schussler

De Betere Wereld besteedt in elke editie aandacht aan de toepassing van Schüsslerzouten; bij klachten en ziekten is er altijd sprake van een onbalans in de mineralenhuishouding van het lichaam. Door deze mineralen of celzouten aan te vullen, help je het herstellen.

Schüsslerzouten zijn homeopathische geneesmiddelen zonder specifieke therapeutische indicatie, toegepast volgens de therapie van Dr. Schüssler. Bron:In balans met Schüsslerzouten van Margit Müller-Frahling, ISBN 978 94 6015 052 4.


Lees vooral ook:

>  Schüsslerzouten bij hooikoorts
>  Schoonmaken en verwennen met Rio Rosa Mosqueta

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *