Spirulina de voordelen en toepassingen

spirulina

Spirulina is hét superfood vol met proteïne

Spirulina is net als Chlorella (de Queen of Detox) ook een superfood met ontgiftende werking. Maar dan een mildere. En, anders dan Chlorella, een heus eitwit powerhouse. Zelfs 3x meer dan kip. Laten we ’s van dichterbij kijken…

We praten je zo even bij over de voordelen en toepassingen, maar eerst nog even dit.

Spirulina, wat is het?

De Latijnse naam duidt op een spiraalvormige alg. En dat klopt. ‘Klein spiraaltje’ is een (blauw)alg en groeit met name in mineraalrijk, zout water. Men fluistert dat Spirulina al ruim 3 miljard (!) op Aarde rondgroeit, dus die weet van wanten. En overleven!
Ook bij deze alg zit de superpower in het chlorofyl, de groene kleur (omgezet zonlicht door fotosynthese), en zoals ik zojuist aanhaalde, in het extreem hoge gehalte aan eiwitten: zo’n 65% van de alg is proteïne. En dan ook nog van het soort dat extreem goed √verteerbaar is. Wauwie.

Maar dat is nog niet alles. Spirulina bevat Omega-6 en Omega-3 in de goede verhouding, en veel vitaminen en mineralen. Vooral Vitamine B’s maar ook A, C, E en zelfs K.
De blauwalg is ook nog ’s rijk aan antioxidanten, heel veel verschillende. Bijvoorbeeld zo’n 20 maal het gehalte aan betacaroteen dan in een wortel. Het bevat ook allerlei leuke stofjes die je lijf helpen bij een gezonde balans in cholesterol, bloeddruk en suikerspiegel. Met name het antioxidant phycocyanine is een beroemde: het bindt zich aan zware metalen, maar dus niet zoals krachtpatser Chlorella; veel milder. En dus wellicht meer geschikt voor algemeen gebruik. Probeer het verschil ’s uit. Voor de prijzen, ook van biologische, hoef je het niet te laten. Gewoon in een week 2x minder vlees en 2 zakken chips minder.

Kies voor 100% biologische Spirulina afkomstig uit schone wateren

Voordelen Spirulina

Spirulina is dus meer een voedingssupplement voor een milde detox, als ook voor veel-sporters die extra veel proteïne nodig hebben. Verder ondersteunt het je immuunsysteem, heeft het een hoge voedingswaarde en ervaar je vrijwel meteen meer energie.

Toepassingen Spirulina

Spirulina gebruik je:

  • voor preventief gebruik, dagelijks in lage doses (3 gram voor volwassenen en 1 tot 1,5 gram voor kinderen) – bijvoorbeeld voor je weerstand en spijsvertering;
  • ter ondersteuning om op je natuurlijke gewicht te kunnen komen;
  • als voedingssupplement bij een detox (10 tot 20 gram; geen detox voor kinderen maar geen snoep, wel bewegen en zorg voor een ontbijt als ook een stressvrije, sociaalveilige thuisomgeving) – ideaal voor beginners;
  • als je als volwassene je bloeddruk wilt verlagen – ga wel gewoon wat intensiever bewegen (dagelijks 30 minuten); het is jouw lijf en leven!

Let op het gehalte aan de alg, want dat verschilt per merk. Dat bepaalt dus ook je dagelijkse dosis.
In poedervorm kan je het gemakkelijk mengen met je warme havermouth-amandelmelkontbijt, soep of smoothie.
Wat vermoeidheid en hoofdpijn kan in het begin voorkomen, dus drink sowieso extra water om alle gifstoffen te helpen afvoeren.

spirulina

MSC-gecertificeerde Visolie met Omega 3 én Vitamine D?
Nu 2 halen, 1 betalen + gratis verzending +
20% extra korting voor DBW-lezers!

Spirulina kopen?

Natuurlijk wil je dat, en terecht. Maar waar koop je deze superfood nou? Zorg in elk geval dat je een hele goede kwaliteit koopt, zonder al te veel vulstof en andere meuk. Je kunt het als volgt beoordelen: als je toch energie investeert in je gezondheid, neem dan voor één keer de tijd om te checken waar deze alg wordt gekweekt. Juist omdat ook Spirulina zich graag aan giftige stoffen hecht (de detox-eigenschap), is het verstandig te kiezen voor eentje die uit schone wateren komt.

Biologische spirulina kopen

Kies dan ook voor de biologische Spirulina als voedingssupplement, nu met korting. Net zoals je dat bij vlees (hoop ik toch; herinner je de megastallen-branden, het paardenvlees, de plofkippen en andere schandalen nog?), groente en fruit doet. Deze 100% biologische Spirulina is afkomstig van het Zuid-Chinese Hainan Island -zonder zware industrie- met prachtig schoon water.

Enjoy & Do yourself some Good!

 

Meer Voedingssupplementen?

Voedingssupplementen bij stress – volgens ortomoleculair apotheker Dr. Gert Schuitemaker
Wat suppletie kan doen bij pijnlijke gewrichten en artrose
Alle voordelen en toepassingen van CBD Olie

Visolie met Omega 3 én Vitamine D, de voordelen en toepassingen

Niets missen van De Betere Wereld?
Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte.
Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *