Chlorella de voordelen en toepassingen

Chlorella

Chlorella als voedingssupplement

Chlorella is nou zo’n zogenaamde superfood. Met 3 vingers in de neus wint de groene zoetwateralg het van 99% andere ontgifters. Hierdoor plus talloze andere voordelen staat de groene zoetwateralg standaard in het keukenkastje van iedereen detoxt of de spijsvertering support wil geven.

We praten je zo even bij over de voordelen en toepassingen van chorella, maar even een paar eyeballing facts!

Chlorella, wat is het?

De alg is in 1890 ontdekt door de Nederlandse microbioloog M.J. Beijerinck en de naam verwijst naar “een groen blaadje”. In voedingssupplementen worden vooral de soorten Pyrenoidosa en Vulgaris gebruikt.
De superpower zit in het chlorofyl, de groene kleur (omgezet zonlicht door fotosynthese; herinner je biologieles nog?). Maar dat is nog lang niet alles: essentiële vetzuren als omega-3, eiwitten, vitaminen, antioxidanten, flavonoïden en wat vezels,.

En most amazing: wijze wetenschappers (m/v) krabben zich nog steeds achter de groene oren vanwege de zogenaamde CGF, de “chlorella groeifactor”. Zo uniek dat het een eigen naam heeft gekregen: chlorella groeit namelijk sneller dan welk manmade voedingsmiddel dan ook. Elke 20 uur groeit de alg vier keer. En als wij, gewone stervelingen, die CGF innemen als voedingssupplement, verhogen we ons potentieel weefsels te laten herstellen en te genezen.

Ook mooi meegenomen: omdat de alg koolstofdioxide uit de atmosfeer onttrekt én dus als een malle groeit, is het een coole killer van het broeikaseffect en dus een bondgenoot tegen klimaatverandering.

chlorella

Voordelen van Chlorella

Is het superfood-algenzusje Spirulina (dat juist in zout water bivakkeert) meer een milde ontgifter, Chlorella geldt meer als een krachtige natuurlijk detox supplement. Het bindt zware metalen zodat je bij dagelijks gebruik je kwik-, lood-, nikkel- en aluminiumgehaltes drastisch kunt verlagen. Dat geldt ook voor gifstoffen als dioxines (weet je nog, het melkschandaal?) en pesticiden (op reguliere groentes en fruit bijvoorbeeld, in de natuur op het land en in de stad – Rijkswaterstaat en gemeenten gebruiken nog steeds glyfosaat aka Roundup).

Verder ondersteun je je immuunsysteem, heeft het een uitzonderlijke hoge voedingswaarde en ervaar je meer energie.

Toepassingen Chlorella

Chlorella gebruik je:

  • voor preventief gebruik, dagelijks in lage doses;
  • om te herstellen van een periode vol stress, ziek-zijn of na een operatie;
  • als voedingssupplement bij een intensieve detox.

Let op het gehalte chorella, want dat verschilt per merk. Dat bepaalt dus ook je dagelijkse dosis.
In poedervorm kan je het gemakkelijk mengen met je warme havermouth-amandelmelkontbijt, soep of smoothie.
Wat vermoeidheid en hoofdpijn kan in het begin voorkomen, dus drink sowieso veel water om alle gifstoffen te helpen afvoeren.

MSC-gecertificeerde Visolie met Omega 3 én Vitamine D?
Nu 2 halen, 1 betalen + gratis verzending +
20% extra korting voor DBW-lezers!

chlorella

Chlorella kopen?

Natuurlijk wil je dat, en terecht. Maar waar koop je deze superfood nou? Zorg in elk geval dat je een hele goede kwaliteit koopt, zonder al te veel vulstof en andere meuk. Je kunt het als volgt beoordelen: als je toch energie investeert in je gezondheid, neem dan voor één keer de tijd om te checken waar deze alg wordt gekweekt. Juist omdat chlorella zich graag aan giftige stoffen hecht (die krachtige detox-eigenschap), is het verstandig te kiezen voor chlorella die uit schone wateren komt. Het vaste land van China is eigenlijk een no-go en ook de omgeving Fukushima Japan, is niet echt een aanrader ‘-).

Biologische chlorella kopen

Voor je gezondheid -en smaak- kies je waarschijnlijk ook al voor bio groente en fruit. Kies dan ook voor biologische Chlorella. “Omdat je het waard bent.” En dan valt er al heel veel af, qua merken en verstrekkers.
Deze 100% biologische chlorella is afkomstig van het Zuid-Chinese Hainan Island -zonder zware industrie en gezegend met een schoon en prachtig water-ecosysteem. En best smart om te kopen, want deze bio chorella tijdelijk t/m 3 oktober in de aanbieding!

Enjoy & Do yourself some Good!

 

Meer Voedingssupplementen?

Voedingssupplementen bij stress – volgens ortomoleculair apotheker Dr. Gert Schuitemaker
Wat suppletie kan doen bij pijnlijke gewrichten en artrose
Alle voordelen en toepassingen van CBD Olie

Neussprayverslaving? Zo kom je er vanaf!

Niets missen van De Betere Wereld?

Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte.
Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *