Verminderde weerstand? Bescherm jezelf met ijzer

popeye ijzer

Vitaal het najaar door met Schüsslerzouten

Schüsslerzouten zijn mineralen ofwel bouwstoffen, zoals magnesium, calcium, en natrium. Ons lichaam maakt ze niet zelf aan, we krijgen ze binnen via voedsel. Een tekort (of teveel) aan mineralen leidt tot gezondheidsklachten. Zo zijn concentratieproblemen, vermoeidheid of een verminderde weerstand een direct gevolg van een tekort aan ijzer. Je voelt ’m al aankomen; in de herfst kunnen we wel wat extra ijzer gebruiken…

Tekst: Keihart | Nanny Schutte

Hoewel we nog volop (hebben kunnen) genieten van de nazomer, zijn we toch echt in de herfst aangekomen. Een periode waarin we vaker en langer binnenshuis verblijven, in afgesloten ruimtes met minder zuurstof en zonlicht, waar virussen en bacteriën makkelijker worden overgedragen. Een hulpmiddeltje om onder deze omstandigheden vitaal te blijven is dan toch fijn, nietwaar?! Schüsslerzout nr. 3, Ferrum phosphoricum, is zo’n hulpmiddel; ijzer is essentieel voor de zuurstofopname, ondersteunt een actieve stofwisseling en verhoogt de weerstand.

Zuurstof voor concentratie en uithoudingsvermogen
Trage reacties, concentratieproblemen, slechte conditie… Als dit voor jou herkenbaar is, is er waarschijnlijk sprake van een onbalans in je ijzer-huishouding. Ferrum phosphoricum helpt het lichaam bij het integreren van ijzer in de rode bloedlichaampjes, van belang voor zuurstofopname en -transport in het lichaam en daarmee voor de concentratie en het uithoudingsvermogen.

de betere wereld

Actieve stofwisseling
Ook kenmerken als een grote behoefte aan koffie, niet beginnen aan wat je zou willen doen en overdreven heftig reageren, zijn aanwijzingen voor een gebrek aan ijzer. Wat vaak gebeurt is dat er wel ijzer uit het voedsel in het bloed wordt opgenomen, maar niet verwerkt wordt in de cellen en weefsels. Ferrum phosphoricum ondersteunt een effectieve stofwisseling en helpt het lichaam bij de opname en verwerking van ijzer uit voeding, ijzersupplementen of vitaminepreparaten.

Weerstand
Opkomende verkoudheden, ontstekingen en griep liggen op de loer bij een verminderde weerstand. IJzer is ook de basis voor een goed functionerend immuunsysteem. Omdat Ferrum phosphoricum, zoals genoemd, helpt bij de opname, verwerking en inzet van ijzer, helpt dit mineraal de weerstand op peil te houden en daarmee veel voorkomende ‘herfstklachten’ te voorkomen.

Schusslerzouten

Schüsslerzout nr.3 Ferrum phosphoricum kan zowel preventief als ondersteunend worden ingezet en is goed te combineren met weerstandverhogende producten, vitaminen en ijzerpreparaten. Een algemene dosering is 6 tabletjes per dag. Wil je meer weten over de overige Schüsslerzouten, kijk dan op www.celzouten.nl

 

Lees hier de andere afleveringen over Schusslerzouten:
> Schüsslerzout Magnesium Phosphoricum: de “Hete 7″
> Schüsslerzouten bij hooikoorts
> Brandend maagzuur ‘blussen’ met Schüsslerzouten

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.