Vol energie weer terug!

detoxvakantie

Health Holidays!

Health Holidays is al 30 jaar gespecialiseerd in detox reizen. Dit houdt in dat je een sapkuur volgt in combinatie met een sportprogramma. Benieuwd hiernaar was ik altijd al en nu had ik de kans dit zelf te ervaren. Ik kan u verklappen dat ik hier geen spijt van heb gehad. Er zijn drie prachtige locaties waar uit je kunt kiezen: Turkije , Portugal of het spaanse eiland Fuerteventura. Reis even met me mee…

Turkije werd de bestemming en wat voor één! Prachtig gelegen aan een helderblauwe baai, nabij het dorp Kaş, gingen we een week tegemoet vol sap, sport én zon want het is tenslotte ook vakantie! Veel mensen hebben een hectisch leven, drukke baan of een lastige periode achter de rug zoals scheiding, burn-out, ontslag of andere tegenslagen waar iedereen vroeg of laat mee te maken krijgt. Dan kan je een vakantie boeken bij Health Holidays als je behoefte voelt aan ontstressen, een energieboost, het verbeteren van je gezondheid of om een goede start te maken met het kwijtraken van overtollige kilo’s.

>  Update: 2 power smoothies van Miss Detox, onze nieuwste blogger

detoxvakantie  detoxvakantie

Fysiek en mentaal veranderd

Doordat je niet eet, ligt je spijsvertering vrijwel stil; dit voorkomt dat je erge honger krijgt en de energie die je spijsvertering normaal vergt gaat nu naar (zwakke) plekken in het lichaam. Zo herstel je op een manier waar je anders niet aan toekomt. Niet alleen fysiek merkte ik veranderingen, ook mentaal gebeurt er het nodige. Na een prettige ontvangst wordt er een intake gedaan waarbij je wordt gewogen en je BMI wordt gemeten. Zo kan je goed vergelijken welk resultaat je hebt behaald na afloop van de week of 2 weken, afhankelijk van de duur van de vakantie. De professionele leiding legt uit wat de bedoeling is van de verschillende sappen (100% puur en niet verhit) die je te drinken krijgt en wat je kunt verwachten. Wat direct opvalt is de gemoedelijke open sfeer. Niks is verplicht, behalve het luisteren naar je eigen lichaam – en dat willen we in alle hectiek thuis wel eens vergeten. Je start iedere morgen vroeg met een wandeling van 5 km; een prachtige wandeling met de meest fantastische uitzichten. Daarna is het tijd voor water met citroensap (dorstlessend en men zegt dat het je maag verkleint) om daarna een verse vruchtensap te nuttigen: erg lekker en vol goede stoffen!

Lees ook: Detoxen

Vervolgens heb je de keuze: een uur aquajoggen onder professionele begeleiding, of een combinatie van yoga/pilates/bodypump en krachttraining. Daarna is het tijd om te ontspannen tot de middagsessie, die in de wat koelere namiddag plaatsvindt. Voordat de middagsessie begint krijg je nog een sapje, de turbo sap. Het geeft je extra power om door te gaan. In de avond drink je een groentesapje, een bron vol vitamines, mineralen en anti-oxidanten.

image001  detoxvakantie

Info ook thuis goed toepasbaar

Er wordt ook steeds uitgelegd welke fruit- en groentesoorten in de sappen zitten en waar deze goed voor zijn; erg leerzaam! Deze informatie kun je ook thuis toepassen als handvat bij het bereiden van gezonde maaltijden, want zo heb je ook na je vakantie rendement van je investering. Er wordt goed gehamerd op gezond en onbewerkt eten in combinatie met veel lichaamsbeweging. Vaak zijn we vergeten wat nu ‘echt gezond’ is. De begeleiding van de instructrices Ilona, Joyce en Josien is zeer professioneel en een belangrijk onderdeel van de vakantie. De dames hebben er zelf ook veel plezier in en dat werkt motiverend; het geeft zo’n voldaan gevoel als je 3 uur op een dag in beweging bent geweest, het geeft gewoon een kick! Na de eerste dagen, die prima verliepen, had ik de derde dag een pittige dip; dat was ook al voorspeld maar mijn lijf schakelde daarna om en maakte plaats voor een grote energie: een verbazingwekkend positief gevoel; gewoonweg een heerlijke ervaring.

detoxvakantie

Veel te doen in de omgeving

Naast sappen en sporten is er genoeg te doen in de omgeving. Een boottocht op een authentiek Turkse gulet is echt een aanrader. Je ziet schildpadden en dolfijnen als je geluk hebt en je lounget in comfortabele kussens onder het genot van een verse kruidenthee. Water en thee zijn overigens de hele vakantie onbeperkt en gratis voorhanden. Je drinkt zo’n 3 liter water op een dag. Met de boot voeren we naar een kleine haven en gingen aan wal om de Koningsgraven te bekijken. Na een stevige klim zag je de laatste rustplaats van ‘koningen’ uit lang vervlogen tijden. Het dorp Kaş ligt vlakbij het hotel en is een heerlijk vissersplaatsje met veel leuke terrassen en winkeltjes. Je kunt het beste gaan op vrijdag, want dan is er een markt met verse noten, kruiden en andere heerlijke geurende producten. Hier kun je enkele gezonde producten kopen om rustig te starten met vast voedsel bij thuiskomst (op zaterdag).

detoxvakantie

Dubbel relaxen

Wil je dubbel ontspannen, ga dan naar de Hammam. Daar wordt je lichaam grondig gereinigd en daarna met behulp van een oliemassage helemaal gemasseerd; een Turkse traditie die je zeker niet moet overslaan. Wil je fitter, gezonder, slanker en vol zelfvertrouwen naar huis? Overweeg dan een Health Holiday vakantie. Veel mensen komen ieder jaar terug…

www.health-holidays.nl

Lees ook: Sri Sri Ravi Shankar pleit voor Yoga in Europees Parlement
en Beter op Reis

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *