Weer naar school … met Bach Bloesems

Terug naar school

De scholen zijn weer begonnen! En voor veel kinderen, of het nu gaat om de peuterspeelzaal, lagere school of de middelbare school; veel kids hebben ’t de eerste dagen, weken of zelfs maanden lastig. 

Bach Bloesems zijn vaak verrassend behulpzaam in periodes waarin kinderen geplaagd worden door allerlei uitdagingen op en rondom school. Bij moeilijk gedrag, minder slaap en/of omgang met andere kinderen.

Een uitkomst voor kinderen & hun ouders
Tot hun zevende jaar zijn jonge kinderen net als sponsen en ondergaan zo veel prikkels uit de omgeving. Hun eigen persoonlijkheid, de ontwikkeling van hun talenten en het zich goed in hun vel voelen kunnen in deze levensfase behoorlijk in de war raken. Ook in de puberteit, wanneer ze meer en meer contact nemen met de eigen gevoelswereld en zich duidelijker gaan profileren tegenover die omgeving, kunnen ze het daarmee knap lastig hebben. Het is van daaruit niet zo verwonderlijk dat in deze periodes vaak niet alleen de kinderen gebaat zijn met de bloesems maar dat, omwille van hun sterke invloed, ook de ouders of opvoeders profijt hebben van de harmoniserende invloed van de bloesems. Ongeduld, snel geïrriteerd zijn, het eng vinden van nieuwe situaties zoals een andere klas of meer huiswerk en/of overbezorgde ouders heeft immers niet zo’n positieve invloed op de ontwikkeling van kinderen.

serie1

Mentale ondersteuning
De Bach Bloesems ondersteunen kinderen mentaal in belangrijke fasen van hun leven. De harmoniserende eigenschappen zorgen voor balans tussen lichaam en geest. En die support kunnen alle kids (en hun ouders!) allemaal wel eens gebruiken. Ze helpen op een eenvoudige manier bij dagelijkse situaties die gerezen zijn door tekort aan zelfvertrouwen, boosheid, een te grote afhankelijkheid van waardering, perfectionisme, besluiteloosheid, enzovoort. Stuk voor stuk belevingen die het plezier in het leven verminderen en het niet mogelijk te maken het beste uit zich zelf te halen. En is juist dit niet wat we beogen bij onze opgroeiende kinderen?

Bach Bloesems & schoolvoorbeelden
•Kids die het moeilijk vinden hun moeder of vader gedag te zeggen en even niet te zien, die niet snel bij anderen gaan spelen en/of hun ouders proberen over te halen om thuis te kunnen blijven, terwijl ze eenmaal op school wel goed mee komen (Chicory).
•Dromerig en/of afwezig zijn en daarom meestal driemaal zoveel tijd nodig hebben voor het maken van een schooltaak dan andere kinderen (Clematis).
•Snel verveeld zijn als je je taken allang af hebt en lang moet wachten (Impatiens).
•Niet je vinger durven op te steken als je iets wilt vragen (Mimulus).
•Het moeilijk om kunnen gaan met verandering zoals het voor het eerst (weer) naar school gaan of het krijgen van een nieuwe juf of meester (Walnut).

serie2

Verkrijgbaarheid & gebruik
De originele Bach Bloesems zijn verkrijgbaar bij zelfstandige drogisterijen, apotheken, gezondheidswinkels en webwinkels. De inname van de bloesemdruppels is heel eenvoudig: voeg twee druppels per Bach Bloesem toe aan een glas water en neem daar kleine slokjes van. Het is ook mogelijk direct op je tong te druppelen, let wel op dat je de tong niet met de pipet aanraakt.
De verkoopadviesprijs van een flesje (20ml) is € 10,95.
Voor persoonlijk advies – ieder lichaam is tenslotte anders – kun je terecht bij de winkel en/of de Bach consulenten.
Meer informatie over de originele Bach Bloesems is te vinden op www.bachrescue.nl.

Rescue
Naast de 38 tincturen ontwikkelde Edward Bach een soort eerste keusmiddel voor de dagelijkse uitdagingen in het leven: Rescue®, verkrijgbaar in druppels (pipetflesje) of een spray. Rescue is een combinatie van vijf specifieke bloesems, die balans brengt wanneer een emotionele of onrustige gebeurtenis iemand uit evenwicht heeft gebracht. Ook biedt Rescue hulp bij examens, boekbesprekingen en spreekbeurten. Rescue is samengesteld uit de bloesems Impatiens of Reuzenbalsemien (helpt bij ongeduld en irritatie), Cherry Plum of Kerspruim (helpt rustig te blijven), Clematis (ondersteunt helderheid van geest), Rock Rose (geeft moed in een moeilijke/uitdagende situatie) en Star of Bethlehem of Vogelmelk (troost en verwerking).

Cherry Plum (Kerspruim) Controleverlies, verlies van zelfbeheersing, irrationele gedachten
Impatiens (Reuzenbalsemien) Ongeduld, irritatie, prikkelbaar, gejaagdheid, hoog levenstempo
Star of Bethlehem (Vogelmelk)Nare ervaringen, hulp bij verwerkingsproces, troost, hulp bij droevig nieuws
Rock Rose (Zonneroosje) Ergens zo tegen opzien dat het je verstijft, het niet in actie kunnen komen, geeft moed en tegenwoordigheid van geest, waardoor je kunt handelen indien nodig
Clematis (bosrank) helpt je geest er bewust bij te blijven/zorgt voor een goed bewustzijn in een moeilijke situatie

Lees ook:
> Honden in balans
> Bach voor een droomfiguur!
> Bach bloesems en zwangerschap

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *