Het was een topjaar voor zonnepanelen. Wat brengt de toekomst?

zonnepanelen toekomst

Wist je dat de opbrengst van zonnepanelen dit jaar ruim 11,5% hoger ligt dan in 2017? Dit blijkt uit een onderzoek van zonnepanelen.net. En dan te bedenken dat we nog 4 maanden te gaan hebben voordat het jaar om is. Hoe dat komt? Door het prachtige weer dat we gehad hebben deze zomer. Maakt dat de aanschaf van zonnepanelen nu extra interessant? In dit artikel leggen we het graag uit.

Uitschieters 2017 

Overweeg je zonnepanelen? Op basis van het afgelopen jaar lijkt dat geen slecht idee! De zon scheen rijkelijk, dus de opbrengsten waren torenhoog. Ten opzichte van 2016 ligt de opbrengst ruim 9,1% hoger. En dat terwijl de maanden januari en maart wit en koud waren. Benieuwd naar de uitschieters van dit jaar? Qua aantal zonuren waren dat februari, mei en juli. De panelen vierden een feestje.

Lees ook: 4 dingen die jij kan doen om ontbossing voor palmolie tegen te gaan

Waarom zonnepanelen interessant zijn

Ieder jaar stijgt de energiebelasting. Vergeleken met gas, is de belasting op elektra al zo’n 5 keer hoger. Daarentegen groeit de markt van zonnepanelen. Gevolg: lagere kosten en hogere opbrengsten. Het plaatsen van zonnepanelen geeft daardoor steeds meer voordelen. Bijvoorbeeld:

  • Je produceert stroom met gratis zonlicht
  • Zonnepanelen leveren een hoger rendement op dan sparen op een bankrekening
  • Je hebt er geen omkijken naar, want zonnepanelen starten en stoppen automatisch
  • Zonnepanelen zijn duurzaam en toekomstgericht
  • De investering heeft zichzelf snel terugbetaalt en zorgt daarna nog jaren voor rendement

Zonnenpanelen.net: het testcentrum

Zonnepanelen zijn de laatste jaren enorm populair. Is het een hype? Of zijn zonnepanelen een goede investering? Op zonnepanelen.net lees je er alles over. Dit is een platform met een eigen testcentrum. Dagelijks worden hier de opbrengstresultaten van verschillende merken in de markt getest. Zeer uniek, want dit doet nog geen enkele andere partij in Nederland.

Zonnige investering

Zonnepanelen presteren bij (zeer) hoge temperaturen iets minder dan dat ze bij koud weer doen. Hoe warmer de panelen worden, hoe minder efficiënt ze werken. Om preciecer te zijn, wordt de efficiency van de zonnepanelen boven de 25 graden beïnvloedt. Vergelijk het maar met hardlopen. Hoe warmer je het krijgt, hoe zwaarder het rennen wordt. Met als gevolg dat je langzamer gaat lopen. Dit is bij een zonnepaneel net zo. Daarom presteren ze vaak het beste in de maanden januari tot en met juli. Hoe dan ook: zolang het aantal zonuren blijft stijgen zoals de trend laat zien, zijn zonnepanelen ook de komende jaren een zonnige investering.

Meer Lezen?

100% zonne-energie. Claim nu je stukje zon- zonder gedoe!
Van bezit naar gebruik: over delen, circulair en afvalvrij

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *