Refill Ambassdors: join the #refillution

Wereldwijd worden elke minuut 1 miljoen plastic flesjes verkocht. Dit aantal zal volgens onderzoeken de komende jaren blijven stijgen. Van slechts 7% van deze flesjes worden nieuwe PET-flessen gemaakt. De meerderheid eindigt op de vuilnisbelt of wordt verbrand, waarbij giftige gassen vrijkomen. En dan is er nog het probleem van zwerfafval. Een plastic fles kan tot wel 450 jaar in de natuur overleven.

Dit kan anders. Met Stichting Refill Ambassadors richten we ons op de preventie van plastic flesjes. We willen dat hervullen de nieuwe norm wordt. Samen met ons netwerk van mede-ambassadors stimuleert Refill Ambassadors ho(s)tels, restaurants, winkeltjes en toeristenattracties om een watertappunt aan te bieden. In Nederland, waar ons kraanwater van zeer goede kwaliteit is, en ook in landen zoals Spanje waar het water minder lekker is (hier kan gebruik worden gemaakt van een eenvoudig waterzuiveringsfilter).

Elk nieuw refill-point voegen we toe aan de app genaamd Refill, zodat mensen makkelijk het dichtstbijzijnde tappunt kunnen vinden. Publieke waterfonteintjes voegen we ook toe. We werken in dit project samen met andere organisaties die zich inzetten om plastic afval tegen te gaan. Door het verbinden van refill-projecten kunnen we de impact vergroten. Ook organiseren we evenementen om het bewustzijn onder mensen te vergroten, en lokale opschoonacties. In de toekomst willen we nauwer werken met natuurbehoud organisaties.

Help mee!

Refill Ambassadors is nu 1,5 jaar op weg. Onze insteek is om klein te beginnen en groot te dromen. Dat je over een paar jaar in elke stad of streek, van Rotterdam Centraal tot aan Machu Picchu je water kan bijvullen, en deze punten makkelijk kan vinden als je “water refill” intypt op je mobiel.

We hebben nog veel werk te verrichten. En hier kunnen we jouw hulp goed bij gebruiken. Neem altijd een fles mee die je kan hervullen. Word een refill ambassador en ga actief op zoek naar water hervulpunten, bij jou in de buurt en tijdens je vakantie. Voeg nieuwe refill stations toe op de app of en vertel anderen waar ze hun fles kunnen bijvullen. En als je geen tappunt kan vinden, doe een suggestie bij je hotel om dit aan te bieden. Check onze website voor meer tips. Dankzij jou kunnen we het verschil maken. Happy refilling!

Lees ook:

Zwembroeken en tassen van 100% gerecycleerd plastic uit de oceaan

Vitamont neemt afscheid van plastic rietjes

Rietjes zijn geen feestje: op weg naar een plasticvrije club scene.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *