Schoon milieu hier, schoon water daar

'Milieu Verantwoord Ondernemen' zorgt nu ook voor schoon en duurzaam drinkwater in Afrika

WereldWaterdag thema 2018 ‘Nature for Water’ sluit goed aan bij de producten van Blue Wonder, zoals de 100% Natuurlijke Alles Reiniger (100% natuurlijke kracht uit Nederland). Daarmee maakt Blue Wonder het verschil, maar nu niet alleen meer voor een beter milieu in Nederland. Door de samenwerking met de Stichting FairWater zorgt Blue Wonder nu ook voor schoon en veilig drinkwater in Afrika.

Samen de waterproblemen in Afrika oplossen
Het goede nieuws is dat er in Afrika wel voldoende water beschikbaar is, maar het zit vaak diep in de grond. Daarvoor heb je een goede waterpomp nodig, maar dat is nu steeds meer het probleem. Het blijkt namelijk dat meer dan de helft van de bestaande waterpompen ongebruikt wegroest. Eigenlijk zouden ze allemaal vervangen moeten worden door een duurzame waterpomp.

Een van de door Blue Wonder gesponsorde BluePumps in Burkina Faso

Kapotte pompen moeten nu vervangen worden
Om dit doel te bereiken, ondersteunt Blue Wonder het “Blauwe Pompen Project” van de Stichting FairWater in Burkina Faso. Hierin worden vooral bij scholen de vele kapotte water pompen vervangen door de duurzame Nederlandse Blauwe waterpomp. Deze is speciaal ontwikkeld door FairWater in samenwerking met Oxfam.

Hoe werkt het?
Heel eenvoudig, voor elke verkochte fles Blue Wonder, wordt een klein deel afgedragen waarmee het vervangen van kapotte pompen wordt gefinancierd. Omgerekend sponsor je, met de aankoop van 1 fles Blue Wonder, genoeg water voor een kind gedurende een maand. Daarom vragen we nu op deze speciale WereldWaterDag aandacht voor deze innovatieve actie van Blue Wonder “Schoon Milieu Hier, Schoon Water Daar”. Iedereen kan nu eenvoudig meehelpen de waterproblemen in Afrika op te lossen, samen met Blue Wonder.

Fairwater Foundation
De Fairwater Foundation is actief sinds 2010 met het realiseren van gesponsorde Blue Pumps in Afrika en heeft daarin een goede reputatie en transparante trackrecord opgebouwd. FairWater werkt samen met grote internationale organisaties, zoals Oxfam, IRD, UNDP en met verschillende middelgrote internationaal actieve organisaties zoals GRA, Obakki, ASAP. In de Fairwater projecten wordt uitsluitend gebruik gemaakt van een duurzame kwaliteitspomp die in Nederland geproduceerd wordt, de Blue Pump. Deze pomp is door FairWater zelf ontwikkeld sinds 2008 in samenwerking met Oxfam. Deze pomp gaat minimaal 25 jaar mee en geeft 24/7 water voor tenminste 500 personen.

Waar te koop
De 100% natuurlijke allesreinigers van Blue Wonder (zeer krachtige, natuurlijke zepen zonder petrochemische toevoegingen, met een heerlijk parfum van etherische oliën uit biologische teelt) zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn, en online bij: www.pleinshoppen.nl en www.bestelbluewonder.nl

 

Meer water:

Schoon water en gezonde lucht – dit kan je er zelf aan doen
Waarom niet ook letten op wat je drinkt?
Eiland oceaanplastic, nu een land met inwoners, paspoort en munt

 

Niets missen van De Betere Wereld?

Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte.
Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

 

 

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *