Eiland van oceaanplastic nu een land met bewoners, paspoort en munt

Ludieke actie van The Plastic Oceans Foundations

Sir David Attenborough, je kent hem vooral als voice-over van die schitterende BBC natuurdocu’s, is de meest recente inwoner van The Trash Islands. Hij voegt zich daarmee bij alle andere ingezetenen die helpen om het onderwerp ‘oceaanplastic’ nog beter op de kaart te zetten.

Oceaanplastic is verwoestend voor al het zeeleven en vogels, en heeft inmiddels de grootte van een land als Frankrijk. En het houdt maar niet op.
Om meer aandacht hiervoor te krijgen, hebben creatieven van AMCBBDO in opdracht van The Plastic Oceans Foundations bedacht, om er een officieel land van te maken. Compleet met staatsvlag, paspoort en een eigen munt.

En zelfs ‘bewoners’. Het is qua aantal Samoa al voorbij gegaan, en met meer dan 200.000 bewoners hijgt het IJsland nu in de nek. Al Gore was de allereerste bewoner, en ik ben zojuist aangemonsterd. Doe je mee?

Op World Oceans Day heeft de organisatie een verzoek bij United Nations ingediend, om ‘The Trash Isles’ te erkennen als een officieel land. Als dat lukt, dan is zijn andere landen verplicht mee te helpen aan het schoonmaken. Dat is nou eenmaal een van de UN-wetten.
Bijzonder creatief gedacht dus, en wie weet krijgt het niet alleen aandacht maar zelfs nog een officieel staartje.

Via Ads of the World, video via Dalatando Almeida, beelden via MVBBDO.

 

Meer over afval?

Van afval naar sieraden
Menstruatiecup bespaart je veel geld en afval
Van bezit naar gebruik: over delen en afvalvrij

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *