Vejibag van La vie de Gigi

Ik heb het geluk dat mijn ouders een groentetuin hebben en dat ik dus vooral in de zomermaanden elke week wordt voorzien van verse groente en fruit. Helaas gebeurt het regelmatig dat ik groente weg moet gooien, omdat het bedorven is of er niet meer zo lekker uit ziet om op te eten. Ik probeer het wel zo snel mogelijk te eten maar dat lukt niet altijd. Hartstikke zonde natuurlijk.

Hoe werkt vejibag?

La vie de Gigi heeft daar iets op gevonden; de vejibag. De vejibag is een zak gemaakt van 100% biologisch katoen waarin je groente en fruit kunt bewaren in je koelkast. Wat is daar zo bijzonder aan zou je zeggen? In deze zak blijft je groente tot wel 14 dagen goed. Je kunt de zak niet zo in je koelkast leggen maar je moet hem eerst goed nat maken en dan weer uitwringen. Je groente of fruit wat je er in wilt bewaren moet je eerst wassen (ook de groente die al gewassen is) en dan leg je het nat in de zak en die leg je dan in je koelkast. Als de zak na een paar dagen droog aanvoelt kan je hem weer wat vochtig maken. Het water in de stof verdampt langzaam en trekt het vocht naar de buitenkant. De vejibag creëert een vochtig milieu dat ademt en vocht vanaf de groente transporteert. Dit principe vertraagt het bedervingsproces.

Dat heb ik natuurlijk uitgetest met een krop sla. Een groente die gauw verlept als je hem niet snel opeet. Ik heb bovenstaande stappen doorlopen en de sla na 10 dagen bekeken. De sla zag er nog fris uit en was op de buitenste blaadjes na niet verlept. Hier word ik blij van. Na gebruik was ik de zak op 30 graden. Hij kan iets krimpen door het wassen en het logo op de zak kan wel iets vervagen, omdat er natuurlijke inkt is gebruikt.

De vejibag is voor mij dus ideaal, want zo gooi ik minder groente en fruit weg en het blijft er ook lekker fris uitzien. De vejibag is er in twee verschillende maten; eentje van 34 cm en eentje van 45 cm. Die van 45 cm is handig voor bijvoorbeeld lange groentes als worteltjes of prei. Wil je ook een vejibag kopen ga dan naar www.laviedegigi.com en koop er één vanaf € 22,95.

Lees ook:

Duurzaamheid in de koffiebranche

Duurzaam koken volgens oma’s recept

FAIR of FAKE: natuurlijk en duurzaam schoonmaken

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *