Al meer dan €50 miljoen opgehaald via duurzaam financieringsplatform

"Willen transitie naar duurzame economie versnellen"

Het totaal aan opgehaald geld via financieringsplatform Oneplanetcrowd heeft de grens van €50 miljoen gepasseerd. Daarnaast is halverwege dit jaar, meer geld geïnvesteerd via Oneplanetcrowd dan in heel 2018. De groei van het platform blijft zich daarmee voortzetten.

Sinds de start van in 2012 hebben meer dan 25.000 particuliere beleggers geïnvesteerd via Oneplanetcrowd. Ruim 230 ondernemers zijn daarmee in staat gesteld om de volgende stap te zetten en om hun impact te vergroten.

“Het is geweldig om een platform te bieden waar toekomstgerichte investeerders, maatschappelijke en innovatieve ondernemingen financieren. Dat we de € 50 miljoen grens hebben gepasseerd is een mooie mijlpaal en het laat zien dat we er toe doen. Onze missie is om de transitie naar een duurzame economie te versnellen. Dat wij een rol spelen in de financiering daarvan voelt heel goed”, aldus Maarten de Jong, mede-oprichter van Oneplanetcrowd.

Bijdrage financieringen aan Sustainable Development Goals
De ondernemers die financiering ophalen via Oneplanetcrowd leveren met hun product of dienst een bijdrage aan een of meerdere Sustainable Development Goals (SDG’s). De ondernemers achter VanMoof gebruiken bijvoorbeeld de financiering om wereldwijd meer mensen op de fiets te krijgen. Zij leveren daarmee een bijdrage aan SDG 11: ‘Duurzame steden en gemeenschappen’. De ondernemers van Bundles gebruiken de opgehaalde financiering om meer abonnementen te kunnen verstrekken voor duurzame apparaten. Zij leveren hiermee een bijdrage aan SDG 12: ‘Verantwoorde consumptie en productie’. De mannen achter Enie.nl, kunnen dankzij de financiering van de crowd, daken vol leggen met zonnepanelen. Zij dragen bij aan SDG 7: ‘Betaalbare en duurzame energie’.

Alle financieringsprojecten bij elkaar zorgen voor de volgende verdeling:

Meetmoment: augustus 2019

*Sustainable Development Goals: Werelddoelen voor duurzame ontwikkeling

De SDG’s zijn door de Verenigde Naties (VN) opgesteld en vormen voor de 193 lidstaten de ontwikkelingsagenda tussen 2015-2030. De VN, de Europese Unie, de Nederlandse overheid en verschillende maatschappelijke organisaties rapporteren hun voortgang aan de hand van de SDG’s. Om uniform de impact thema’s uit te dragen, communiceert Oneplanetcrowd,als bewoner van het SDG House in Amsterdam dus ook de SDG’s.

Klik hier voor meer informatie

Bron: www.onplanetcrowd.com

 

 

 

Lees meer:

Tips om duurzaam op reis te gaan met kinderen

Glasvezel: duurzaam en een must voor 5G internet

Alarmsysteem kopen duurzaam

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.