Alarmsysteem kopen duurzaam

Vandaag de dag wordt er door steeds meer mensen voor gekozen om hun woning (extra) te beschermen door middel van een alarmsysteem. Een dergelijk alarmsysteem kan op meerdere manieren in je huis worden geïntegreerd. Een niet onbelangrijk aspect waar door erg veel mensen tegenwoordig rekening mee wordt gehouden heeft betrekking tot de duurzaamheid van een alarmsysteem. Van welk type systeem beschikt nu namelijk over de meest duurzame eigenschappen en betekent bijgevolg de belangrijkste meerwaarde voor je woning? Wij hebben geprobeerd een antwoord op deze vraag te formuleren hier op deze pagina!

1. Welke mogelijkheden bestaan er op vlak van alarmsystemen?

Een duurzaam alarmsysteem kopen kan je uiteraard alleen maar doen op het ogenblik dat je een goed beeld hebt van de verschillende mogelijkheden die op de markt zijn terug te vinden. Belangrijk is vooral om je hierbij de vraag te stellen of je kiest voor:

  1. Een bekabeld alarmsysteem;
  2. Een draadloos alarmsysteem;

Het is meteen duidelijk dat een bekabeld alarmsysteem in de praktijk heel wat minder duurzaam is in vergelijking met een draadloos alarmsysteem. Dit heeft niet in het minst te maken met het feit dat er (kleine) verbouwingswerken moeten worden uitgevoerd voor het aanbrengen van de kabels. Het laatste wat je namelijk wil is dat deze kabels zomaar overal over de muur lopen. Bovendien is dit sowieso niet interessant omdat het voor potentiële inbrekers dan sowieso heel eenvoudig mogelijk is om de systemen uit te schakelen.

Kiezen voor een draadloos alarmsysteem is dus in de basis reeds een behoorlijk stuk duurzamer doordat er geen extra werkzaamheden zijn vereist. Dat is echter niet alles. Op het ogenblik dat je hebt gekozen voor een bekabeld systeem zit je vast aan de verschillende onderdelen van het alarmsysteem. Dat geldt niet voor een draadloos systeem. Ook dit is een extra reden om bij de keuze voor een duurzaam alarmsysteem te kijken in de richting van een draadloze installatie.

Lees ook: Tips waterontharder duurzaam

2. Een hybride alarmsysteem, de meest duurzame keuze?

Veel mensen stellen zich de vraag of ze er nu beter voor kiezen om gebruik te maken van een bekabeld of een draadloos alarmsysteem in hun woning. Veel is op dit vlak afhankelijk van de situatie. Zijn er bijvoorbeeld al kabels in de muren getrokken voor het plaatsen van een alarmsysteem? In dat geval is kiezen voor een bekabeld exemplaar in de basis altijd het interessantst. In vergelijking met een draadloos alarmsysteem zijn dergelijke installaties namelijk vaak toch nog net wat extra betrouwbaar. Bovendien kunnen ze ook niet zo snel gehackt worden ten opzichte van een niet bekabeld systeem. Wist je echter dat er ook een mogelijkheid bestaat om gebruik te maken van een hybride installatie? In dit geval benut je de bekabeling die er al ligt en combineer je ze met draadloze toestellen.

Een hybride alarmsysteem benut dus in eerste instantie de kabels die er al aanwezig zijn. Vervolgens is het echter mogelijk om toevoegingen te maken aan het systeem. Dit is bijzonder de moeite waard wanneer er op bepaalde plaatsen in je woning (nog) geen kabels voor handen zijn. De keuze voor een hybride alarmsysteem maakt het bovendien niet alleen maar mogelijk om bekabelde en niet bekabelde systemen met elkaar te combineren, daarnaast kunnen er in principe ook altijd extra uitbreidingen gebeuren aan de installatie. Het spreekt voor zich dat ook dit altijd mooi meegenomen is. Het enige nadeel van een hybride alarmsysteem? Dat ze in de praktijk toch best wat duurder is in vergelijking met de andere systemen.

3. Hoeveel bedragen de kosten voor een duurzaam alarmsysteem kopen?

Bovenstaande maakt duidelijk dat de meest duurzame keuze voor een alarmsysteem in principe steeds een hybride exemplaar is. Dit gezegd zijnde spreekt het voor zich dat lang niet iedereen nood heeft aan een dergelijk alarmsysteem. Wat bijvoorbeeld wanneer er sprake is van een complete nieuwbouw? In dat geval kan je perfect alle nodige kabels voorzien waardoor er geen nood is aan een duurder, hybride systeem. Daarnaast spreekt het voor zich dat je ook volledig de kaart van een draadloos alarmsysteem kan trekken. Ongeacht de keuze die je uiteindelijk zal maken, wij hebben enkele gemiddelde kosten voor je op een rijtje gezet.

Type alarmsysteem Gemiddelde kostprijs
Bekabeld alarmsysteem Gemiddeld tussen 1.250 & 1.750 euro
Draadloos alarmsysteem Gemiddeld tussen 800 & 1.250 euro
Hybride alarmsysteem Gemiddeld zo’n 1.250 euro

Een hybride alarmsysteem is in de basis dus altijd duurder in vergelijking met de alternatieven die er beschikbaar zijn op de markt. Dit gezegd zijnde is het natuurlijk wel zo dat er geen extra werkzaamheden zijn vereist bij de keuze voor een hybride alarmsysteem. Dit zorgt er voor dat het totale kostenplaatje van je duurzame alarminstallatie zomaar een stuk voordeliger kan uitvallen in vergelijking met een volledig bekabeld exemplaar. Het is dan ook altijd belangrijk om het grotere plaatje te bekijken. Kom je er zelf niet helemaal uit? Neem dan zeker en vast contact op met een expert. Je alarmsysteem is namelijk iets waarbij je met absolute zekerheid zal willen kunnen genieten van de meest optimale betrouwbaarheid.

Zonnepanelen worden steeds populairder bij dieven. Zorg ervoor dat je, indien je zonnepanelen-eigenaar bent, ook je pv panelen beveiligt met een alarmsysteem of camerabeveiliging.

Lees meer:
Vloerisolatie kopen
Gevelreiniging tips

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *