Bespaar op je telefoon, kies een refurbished

De zoektocht naar een nieuwe smartphone voor je Sim Only abonnement is soms lastig. Je wilt waarschijnlijk een goed exemplaar dat snel is en veel nieuwe functies heeft. Jammer genoeg kom je dan vaak in de categorie ‘dure telefoons’. De keuze voor een refurbished telefoon biedt dan uitkomst.

Een refurbished smartphone is van goede kwaliteit voor een lage prijs.

Wat is een refurbished telefoon?

Een refurbished telefoon is een gebruikte smartphone die opnieuw verkocht wordt. De verkoper reset de telefoon en controleert of alles goed werkt. Daarnaast repareert of vervangt hij haperende, beschadigde of kapotte onderdelen. Vervolgens gaat de refurbished telefoon zo goed als nieuw weer in de verkoop: klaar voor zijn tweede leven!

Wat is het voordeel van een refurbished telefoon?

Met een refurbished telefoon koop je dus niet een gloednieuwe smartphone. Maar is dat erg? Een refurbished telefoon biedt je een paar voordelen.

Een refurbished telefoon is betaalbaarder

Een refurbished telefoon is altijd goedkoper dan als je hetzelfde exemplaar nieuw koopt. Dit terwijl een refurbished telefoon meestal niet van nieuw te onderscheiden is. De meeste refurbished telefoons hebben minimale gebruikssporen. Wat dit inhoudt? Ze hebben niet of nauwelijks krasjes en deze zie je soms alleen als je de telefoon van zeer dichtbij bekijkt. Hierdoor is een refurbished telefoon een goede keuze als je een nieuwe telefoon voor bij één van de Sim Only abonnementen wil.

De beste manier om een goede iPhone of luxe Android-telefoon te kopen

iPhones zijn zeer populair. Dankzij het iOS-besturingssysteem zijn de telefoons supersnel in gebruik en ook nog eens gebruiksvriendelijk. Het nadeel van iPhones is alleen dat ze duurder zijn dan de meeste andere telefoons. Behalve als je een refurbished iPhone neemt, want hiervan is de prijs een stuk scherper. Dat geldt óók als je een luxe ‘high end’ Android-telefoon wil. De topmodellen van fabrikanten als Samsung kosten nieuw vaak meer dan 600 euro. De refurbished varianten van deze telefoons zijn vaak veel goedkoper, terwijl ze in de basis niet verschillen.

Een refurbished telefoon is duurzaam

Met het kopen van een refurbished telefoon voorkom jij dat een goed werkend apparaat wordt weggegooid. Jaarlijks verdwijnen ontelbare telefoons op de schroothoop of ongebruikt in de onderste la van dat bureau op zolder. Terwijl de meeste telefoons het nog prima doen. Zonde en niet bepaald duurzaam, toch? Met de aanschaf van een refurbished smartphone doe jij daar wat tegen!

Waar moet ik bij het kopen van een refurbished telefoon op letten?

Overweeg je een refurbished telefoon te kopen? Goed om te horen! Je zult zien dat er veel aanbod is. De kwaliteit van refurbished telefoons is in Nederland over het algemeen dik in orde. Toch snappen we het dat je zorgvuldig bent in het maken van je keuze. Daarom onderzochten we factoren waar jij bij de verkoop op kunt letten.

Wat is een kwaliteitslabel voor een refurbished telefoon?

Sommige aanbieders van refurbished telefoons werken met kwaliteitslabels. Je ziet dan dat er van een type telefoon bijvoorbeeld een exemplaar met drie, vier of vijf sterren beschikbaar is. De precieze betekenis verschilt per aanbieder. Over het algemeen is zo’n kwaliteitslabel van toepassing op hoe de buitenkant van de telefoon eruitziet. Bij vijf sterren ziet de telefoon er dan zo goed als nieuw uit, bij drie sterren zie je wat meer gebruikssporen. De meeste aanbieders leggen op hun site de gedachte achter hun kwaliteitslabel uit.

Hoe zit het met het vervangen en repareren van haperende of kapotte onderdelen?

Als koper van een refurbished telefoon mag je verwachten dat de verkoper haperende, beschadigde of kapotte onderdelen vervangt. Meestal worden hiervoor originele onderdelen van de fabrikant gebruikt, en dus niet namaakonderdelen. We raden het aan dat je voor aankoop checkt hoe de aanbieder zijn refurbished telefoons klaarmaakt voor hun tweede leven.

Hoe controleert en repareert de verkoper een refurbished telefoon?

De meeste aanbieders van refurbished telefoons hebben een eigen manier waarop ze een telefoon nalopen en repareren. Een goede aanbieder legt op zijn website uit hoe hij dit doet. Dit gebeurt steeds vaker met robots, omdat deze apparaten gebreken kunnen detecteren die het menselijk oog niet kan zien. Het is dus niet zo dat refurbished telefoons op een zolderkamertje gereed worden gemaakt voor herverkoop.

Wat te doen met mijn eigen oude telefoon?

Heb je een mooie refurbished telefoon gekocht voor je Sim Only abonnement? Kijk eens aan! Dan is het een mooi moment voor de volgende stap, namelijk: wat te doen met je vorige telefoon? Het zou zonde zijn als je deze laat slingeren in een la tussen andere vergeten oude toestellen, toch?

Het mooie is: je kunt zelf voorkomen dat jouw oude, nog werkende telefoon onnodig op de schroothoop beland. Dit kan onder andere via Eeko, een bedrijf dat telefoons inzamelt en deze doorverkoopt of milieuvriendelijk verwerkt. Je mag zelf uit een aantal goede doelen kiezen naar wie de opbrengst gaat. Onder deze doelen bevinden zich onder andere het WNF, Stichting AAP en Stichting Opkikker.

Ga jij de volgende keer voor een refurbished telefoon? En wat doe je dan met je oude telefoon? We zijn benieuwd!

Meer?

Planten en bomen maken muziek op je telefoon
Straling en je smartphone, is het gevaarlijk?
Gratis apps voor een betere wereld !

 

Niets missen van De Betere Wereld?

Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte. Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.