Onbetaalbaar voordeel bij Ekoplaza

ekoplaza

Biologische supermarktketen Ekoplaza start woensdag 9 september haar campagne ‘onbetaalbaar voordeel bij Ekoplaza’. De supermarktketen onderstreept daarmee dat zij een fundamentele keuze maakt voor biologische producten. In tegenstelling tot grote supermarktketens die in hun vergrote aandacht voor biologisch uiteindelijk de laagste prijs voorop hebben staan.

De film ‘Het onbetaalbare voordeel van Ekoplaza’ is hier te bekijken.

Steeds meer consumenten willen alleen nog biologisch, lokaal en duurzaam geproduceerd voedsel; ze vertrouwen het puur commercieel geproduceerde voedsel niet meer. De supermarkt Ekoplaza is dé winkel waar deze consumenten biologische en duurzame producten kunnen kopen voor een eerlijke prijs.

Compenseren met plofkippen
Alle supermarkten, inclusief discounters, hebben inmiddels ook hun oog laten vallen op ‘biologisch’. Erik Does, directeur Ekoplaza: “Op zich is dat mooi. Hoe meer mensen met biologische producten in aanraking komen, hoe beter. Maar ook al profileren reguliere supermarkten zich steeds meer als ‘groen’, ‘gezond’ en ‘verstandig’, van binnen klopt nog steeds het hart van de opportunistische kruidenier. Dat wat ze verliezen aan marge op biologische producten compenseren ze met kiloknallers, plofkippen en goedkoop geproduceerde kant-en-klaar producten. Of ze dwingen boeren, leveranciers en producenten zo goedkoop mogelijk te leveren”.

Fundamentele keuze voor een gezonde wereldekoplaza
Ekoplaza kiest al jaren bewust voor duurzaam en biologisch. Dit is een fundamentele keuze, die niet over geld gaat maar over een gezonde wereld. Deze focus resulteerde in een groeiende schare trouwe klanten, steeds meer duurzame samenwerkingen met producenten en een steeds breder assortiment van hoogwaardige biologische producten.

Het onbetaalbare voordeel van Ekoplaza
Ekoplaza wil het niet zo ver laten komen dat de waarde en betekenis van biologisch voedsel ten ondergaat aan een strijd over geld en start daarom met een campagne over voordeel, het échte voordeel. Erik Does: “Want hoe kan je trots zijn op de laagste prijs, als je weet wat de consequenties zijn?” Ekoplaza heeft daarom niet alleen voordeel voor haar klanten. Het voordeel van Ekoplaza is ook een supermarkt zonder plofkip. Eerlijke handel met arme landen. Een plastic soupproof supermarkt. Het voordeel van weten wie je eten maakt. Zoveel mogelijk lokaal geproduceerd. Geen misleidende reclame. Verstandig met vet, suiker en zout. Geen geknutsel met ingrediënten en een supermarkt vrij van genetische manipulatie. Dat zijn de voordelen van Ekoplaza die niet in geld uit te drukken zijn. Dat is, kortom, het onbetaalbare voordeel van Ekoplaza.

Voordeel om te delen
“Omdat Ekoplaza niet het spierballenbudget heeft om deze boodschap groot in de media uit te dragen, voeren we de campagne voornamelijk online en in de winkels,” aldus Erik Does. “Door de oprechtheid van onze missie en boodschap en dankzij de betrokken consumenten en leveranciers weten we zeker dat veel mensen deze boodschap delen en we zo een groot bereik behalen.”

Ook over Ekoplaza:
>  100% biologische webshop van EkoPlaza
>  EkoPlaza start samenwerking met Plastic Soup

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *