Oranje Fonds zoekt succesvolle initiatieven voor Appeltjes van Oranje

appeltjes van oranje

2016 in teken van ontmoetingsruimtes

Samen zelf doen! Zo luidt het thema van de Appeltjes van Oranje 2016. Het Oranje Fonds bekroont hiermee drie succesvolle ontmoetingsruimtes die worden gerund door vrijwilligers. Ieder jaar reikt Koningin Máxima, beschermvrouwe van het Oranje Fonds, de Appeltjes van Oranje uit. Organisaties kunnen zich aanmelden tot en met 25 september 2015 via www.oranjefonds.nl/appeltjes.

Dit jaar vestigt het Oranje Fonds met de Appeltjes van Oranje de aandacht op ontmoetingsruimtes in zelfbeheer. Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds, vertelt: “Wij zien steeds vaker dat mensen zelf de handschoen oppakken en in hun dorp of wijk een ontmoetingsruimte in eigen beheer nemen. We zoeken initiatieven waarbij dat heel goed gelukt is. Belangrijk is dat niet alleen het bestuur, maar ook het beheer en de programmering in handen zijn van vrijwilligers. En dat er activiteiten zijn voor het hele dorp of de hele buurt. Denkt u aan mensen die met elkaar een dorpswinkel, buurthuis, speelruimte, leescafé of andersoortige gemeenschappelijke voorziening runnen. Wij zien uit naar veel aanmeldingen!“

De Appeltjes van Oranje is de jaarlijkse prijs van het Oranje Fonds voor initiatieven die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden. De prijs bestaat uit een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van €15.000. Koningin Máxima reikt de prijs in mei voor de veertiende keer uit aan drie winnaars. Ook dit jaar kan het Nederlandse publiek tijdens de stemweek in december weer meestemmen op zijn favoriet.

oranje-fonds-directeur-landelijke-campagne

Het Oranje Fonds steunt jaarlijks ruim 7.500 sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk met geld, kennis en contacten. Het afgelopen jaar ondersteunde het met € 27,4 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

www.oranjefonds.nl/appeltjes
Gerelateerd:

>  11 genomineerden Appeltjes van Oranje 2015 bekend
>  Oranje Fonds zoekt groene buurtprojecten

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *