Eet je gezond in Chiang Mai, Thailand

Gezondste eettentjes van Chiang Mai

Door Jessica ScheperIMG_0018 (2)

Waar denk je aan als ik zeg “Thaise keuken”? Noodles, rijst? Heerlijke groene curry’s en verse mango shakes? Maar je denkt waarschijnlijk niet aan (biologische) havermout, bananenbrood of avocado spirulina shakes… Deze week neem ik je mee naar de gezondste eettentjes van Chiang Mai, én (hoe kan het ook anders) naar een yoga klasje.

Chiang Mai
Chiang Mai is op eerste gezicht een drukke stad. Bangkok in het klein. Toch is het hier behoorlijk Zen. We struikelen over de tempels, de een nog mooier dan de ander. De yoga scholen, meditatie retreats en veganistische restaurantjes schieten als paddenstoelen uit de grond. We verblijven in S.K. House 1, aan Soi 9 binnen de muren van de oude stad. Een prettig, schoon en sfeervol guesthouse.

Krachtig ontbijt
Schuin tegenover S.K. 1 ligt de Blue Diamond Breakfast Club. Een goede plek om de dag te beginnen. Havermoutpap én kaneel! Versgebakken bananenbrood, avocado mango sprirulina shakes toepasselijk genaamd ‘The One’. Alles op de kaart is vegetarisch – tot grote schrik van mijn vriendje. Maar mijn dag kan niet meer stuk. Ze hebben een soort natuurwinkeltje waar je alles kunt kopen, van bijenpollen tot rauwe cacao.

Yoga voor gevorderden
Na het ontbijt huur ik een fietsje voor 1 euro per dag. In 20 minuten ben ik aan de andere kant van de oude stad. Er schijnt hier een goede yogaschool te zitten, de Wild Rose. Ik doe mee aan de Vigorous Yoga Flow van 2 uur (kosten: ongeveer 6 euro). De Amerikaanse docent laat ons de meest ingewikkelde posities zien. Best komisch, ik krijg een beetje het idee dat hij aan het showen is. Maar, de work out is heerlijk. En het schoonmaakmiddel voor onze matjes ook.

Super smoothieIMG_0082 (2)
Compleet ontspannen fiets ik naar huis. In het smalle straatje haaks op Soi 9 ontdek ik bij toeval de allerlekkerste smoothie van Chiang Mai. Misschien wel van Thailand. Zelfgemaakte yoghurt, mango, banaan en honing. En het is goed dat ik trek heb, want hij is zo groot als mijn hoofd.

Gek dat ik me in Nederland nog zorgen heb gemaakt over wat ik zou eten in Azië. Natuurlijk is het altijd spannend wat voor eten je vindt op wereldreis. Maar so far so good! Heerlijk, gezond eten, cultuur, natuur, spiritualiteit, activiteit en eindeloze markten, Chiang Mai heeft het allemaal.

Andere must-do’s in Chiang Mai:

Neem een kijkje in het Elephant Nature Park, een paradijs voor olifanten(liefhebbers).

Verblijf een paar dagen in Pai (Pai Chan Bungalow’s!), een super chill en klein hippie dorpje/stadje hoog in de bergen, op zo’n 3 uur rijden van Chiang Mai

Doe even helemaal niets en laat je masseren in een van de talloze massage salons

Meer weten over mijn wereldreis? Ga naar www.greenglobesurfer.com.

IMG_0119 (2)

IMG_0112 (2)

(Beeld: Paul Eikemans en Jessica Scheper)

Lees ook:
>Blog over vrijwilligerswerk in Thailand
>Yoga, superfoods en snorkelen op Koh Tao

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *