Vloerisolatie kopen

Door de jaren heen zijn mensen het steeds belangrijker gaan vinden dat hun woning op de meest optimale manier wordt geïsoleerd. Daar waar er vroeger niet zelden uitsluitend werd gekeken in de richting van dakisolatie is ook vloerisolatie kopen tegenwoordig erg populair. Zou jij ook graag het globale isolerende karakter van je woning willen verbeteren en ben je dan ook van plan om te gaan investeren in vloerisolatie? Wij vertellen je op deze pagina graag alles wat je altijd al hebt willen weten over vloerisolatie kopen en de kosten die daaraan verbonden zijn.

1.     Welke soort vloerisolatie kopen?

Vloerisolatie kopen kan tegenwoordig op tal van verschillende manieren gebeuren. Het type vloerisolatie waar jij uiteindelijk voor zal kiezen is steeds afhankelijk van verschillende factoren. In eerste instantie moet er bijvoorbeeld rekening worden gehouden met de persoonlijke voorkeur van de eigenaar van de woning, maar wat bovendien ook te denken van de constructie van de vloer? XPS-platen staan er bijvoorbeeld om bekend zeer interessant te zijn om toegepast te worden onder een draagvloer. In ieder geval, wil je vloerisolatie kopen, maar wil je graag eerst een goed zicht hebben op de diverse mogelijkheden die er op de markt worden aangeboden? Wij zetten ze graag even voor jou op een rijtje.

Lees ook: Gevelreiniging tips

1.     1.) Vloerisolatieplaten

In eerste instantie zijn er de vloerisolatieplaten. Deze platen kunnen in de praktijk vervaardigd zijn uit tal van verschillende materialen. XPS-platen zijn zoals reeds aangegeven het overwegen waard wanneer de isolatie onder een draagvloer moet worden aangebracht. Is er een sprake van een uitvulchape waar de isolatie op moet worden aangebracht? In dat geval is de keuze voor PUR- of PIR-platen nooit ver weg. Het spreekt voor zich dat er ook gebruik kan worden gemaakt van PUR in gespoten vorm.

2.     2.) Gespoten PUR vloerisolatie

Gespoten PUR-vloerisolatie staat er om bekend over een werkelijk uitstekende isolatiewaarde te beschikken. Dit heeft voor een niet onaanzienlijk deel te maken met het feit dat ze alle hoeken op uitstekende wijze weet op te vullen. Verder werkt ze ook oneffenheden weg en kenmerkt deze vorm van vloerisolatie zich eveneens door een zeer snelle droogtijd. Een extra voordeel van het gebruik van gespoten PUR vloerisolatie is terug te vinden in het feit dat ze erg snel kan worden geplaatst. Op deze manier kunnen ook de kosten met betrekking tot jouw vloerisolatie kopen aanzienlijk binnen de perken worden gehouden.

3.     3.) Het plaatsen van isolatiechape

Een isolerende chape kan eveneens perfect worden gebruikt voor het isoleren van de vloer. Een isolerende chape is opgebouwd uit een combinatie van isolerend materiaal enerzijds en cement anderzijds. Het voordeel van dit type van vloerisolatie is dat ze niet veel plaats in beslag neemt. Dit heeft uiteraard alles te maken met het feit dat er geen uitvullaag is vereist. Bovendien is het ook nog eens zo dat een isolatiechape zorgt voor een naadloze isolatie.

2.     Hoeveel kost vloerisolatie kopen?

Wil je vloerisolatie kopen? In dat geval is het van belang om er rekening mee te houden dat de kostprijs die voor vloerisolatie in rekening wordt gebracht steeds sterk afhankelijk is van het type isolatiemateriaal waar gebruik van wordt gemaakt. Wij hebben de gemiddelde kosten die in rekening worden gebracht voor de verschillende vormen van vloerisolatie alvast even uitgebreid voor jou op een rijtje gezet door middel van de hieronder terug te vinden prijstabel.

Type vloerisolatie Gemiddelde kostprijs
Vloerisolatieplaten Gemiddeld 23 à 25 euro per vierkante meter
Gespoten PUR vloerisolatie Gemiddeld 32 à 35 euro per vierkante meter
Isolatiechape Gemiddeld 33 à 35 euro per vierkante meter

Vergelijk vloerisolatie ook met het isoleren van de spouwmuren.

De aangegeven prijzen in de hierboven terug te vinden prijstabel zijn niet alleen inclusief de BTW, maar ook de arbeidskosten zijn inbegrepen. Dit zorgt er voor dat ze een zeer mooie maatstaf vormen voor wanneer je overweegt om vloerisolatie te gaan plaatsen.

3.     Vloerisolatie kopen voor een huis met vloerverwarming?

In menig aantal woningen wordt er vandaag de dag gebruik gemaakt van vloerverwarming. Het is echter vreemd om te moeten vaststellen dat er in veel van deze huizen helemaal geen goede vloerisolatie is aangebracht. Dit heeft als gevolg dat er onnodig veel energieverbruik wordt gerealiseerd. Op het ogenblik dat je er voor kiest om vloerverwarming in je woning aan te leggen is het voorzien van goede vloerverwarming vloerisolatie namelijk zomaar even nog belangrijker dan anders. Dit heeft alles te maken met het feit dat er anders onnodig veel moet worden gestookt. In een huis welke beschikt over vloerverwarming is het altijd een goed idee om gebruik te maken van een isolatiemateriaal welke beschikt over een hoge RC-waarde.

De RC-waarde heeft betrekking tot de warmteweerstand van de constructie waar het huis in kwestie over beschikt. Het wettelijke minimum is vastgesteld op 1,3. Wil je echter een optimale besparing kunnen realiseren met behulp van jouw vloerisolatie? In dat geval wordt het sterk aangeraden om een minimale RC-waarde te hanteren van 5. Het voorzien van een goede vloerisolatie in een woning met vloerverwarming kan er al snel voor zorgen dat je tot wel 15 procent kan besparen op de stookkosten.

Lees meer:
Trapbekleding vernieuwen
Veilig wonen met een bewakingscamera

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.