Vocht in de kruipruimte

Heb je problemen met vocht in je kruipruimte? Of wil je je vloer beter laten isoleren en heb je een kruipruimte waarin gewerkt kan worden? Dan is kruipruimte isolatie waarschijnlijk de beste oplossing voor jou. Er zijn voldoende specialisten die dit voor je kunnen uitvoeren, op een vakkundige en professionele manier. Voordat je een isolatiebedrijf uitkiest, kun je de volgende taken alvast uitvoeren.

Oriënteren en definiëren

Ga alvast lezen over kruipruimte isolatie, want dit is een zeer interessant onderwerp. Er zijn een paar mogelijkheden en je kunt van tevoren alvast bedenken wat de beste optie is voor jou. Wij geven je hier een paar tips om je op weg te helpen.

  • Je kruipruimte is laag: is jouw kruipruimte vrij laag, dan is het soms alleen mogelijk om bodemisolatie uit te voeren. Dit is een alternatief voor vloerisolatie wanneer er niet in de kruipruimte gewerkt kan worden. In plaats om dan aan de bovenkant van de vloer bezig te gaan kun je het isolatiemateriaal de kruipruimte in laten spuiten. De isolatiewaarde is minder, maar het klimaat in de kruipruimte verbetert enorm.
  • Je kruipruimte is hoog genoeg om in te werken: vaak wordt er een minimum hoogte van 50 centimeter gevraagd, maar sommige materialen kunnen zelfs in een kruipruimte van maar 30 centimeter hoog tegen de onderkant van de vloer worden aangebracht. Dit is een zeer goede manier om de vloer te isoleren en je kunt er een uitstekende isolatiewaarde mee behalen. Daarnaast gebeuren de werkzaamheden uit je woongedeelte en is er nauwelijks sprake van overlast.
  • Je kruipruimte is vochtig: is je kruipruimte erg vochtig, dan kun je beter bodemisolatie laten uitvoeren of een combinatie van de twee methodes. De bodemisolatie neemt het condensatiepunt van het water over en daardoor zal de lucht in je kruipruimte droger en warmer worden. Dit heeft natuurlijk een effect op de gezondheid van je vloer en de lucht in de kamers boven je kruipruimte.

Lees ook: Duurzame dakisolatie: welke opties zijn er

Je kruipruimte uitdrogen

In Nederland kan het grondwater soms heel hoog staan en zoals eerder gezegd heeft dit slechte gevolgen voor je kruipruimte. Voordat je deze laat isoleren kun je daarom het beste zorgen dat je kruipruimte uit kan drogen. Dit doe je door de bodem af te dekken met een vochtwerende folie en door de ventilatie in de kruipruimte te verbeteren. Dit is sowieso een goede stap om te nemen, omdat ventilatie de lucht in je kruipruimte kan verversen en het bodemfolie condensatie in je kruipruimte tegen houdt. Soms kun je zo de vochtproblemen onder je woning al grotendeels oplossen voordat je aan de isolatie begint.

Marktonderzoek verrichten

Het is ook altijd een goed idee om een marktonderzoek te doen van de verschillende specialisten die beschikbaar zijn in de omgeving. Deze kun je het beste uitnodigen en een inspectie laten uitvoeren van je kruipruimte. Aan de hand daarvan kunnen ze bepalen welke methode het beste is en welk materiaal het beste kan worden gebruikt. Een marktonderzoek kan je helpen de laagste prijs te vinden en de meest kwalitatieve service. Hanteer de onderstaande checklist om zeker te zijn dat je alle opties hebt bekeken.

  • Een shortlist maken: maak een shortlist van de verschillende isolatiespecialisten. Kies er maximaal 6 uit die je wel zou willen gebruiken. Dit kan zijn omdat ze de methode hanteren die jij graag wilt laten toepassen of omdat ze het materiaal gebruiken wat jij zoekt. Of misschien zijn de prijzen wel heel erg goed. Zonder al te veel in detail te gaan wijs je zo 6 isolatiebedrijven aan.
  • Contact opnemen: neem contact op met deze isolatiebedrijven en vraag ze om een intakegesprek. Aan de hand van wat ze bij jou aantreffen zullen ze dan een plan van aanpak voorstellen en dit presenteren in de vorm van een offerte.
  • De offertes verzamelen: verzamel alle offertes en zorg dat deze compleet zijn. Kijk of extra kosten zoals voorrijkosten zijn meegerekend, controleer of het duidelijk is hoe de prijs is ontstaan en zorg dat de 9 procent btw over de arbeidskosten correct is verrekend. Alles moet duidelijk en compleet zijn. Is dit niet het geval, dan vraag je het desbetreffende bedrijf om verduidelijking.
  • Een vergelijking maken: nu je alle offertes hebt en weet dat deze compleet zijn, kun je beginnen met het maken van je vergelijking. Dit doe je door voor alle bedrijven de belangrijke punten voor jou te beoordelen. Misschien is dit kwaliteit en vakmanschap, misschien is dit de prijs, misschien zijn dit de diensten die worden aangeboden of misschien is het wel een combinatie van meerdere punten.
  • Een bedrijf uitkiezen: je zou nu vrij gemakkelijk moeten kunnen bepalen welk bedrijf het beste is voor jou. Voor veel mensen is dit het bedrijf dat het beste en meest complete pakket aanbiedt voor de laagst mogelijke prijs.

De werkzaamheden inplannen

Door een bedrijf uit te kiezen in de omgeving zou je de voorrijkosten zo laag mogelijk kunnen houden. Ook kunnen ze dan gemakkelijk bij je langs komen om de werkzaamheden met je te bespreken. Nu kunnen jullie samen bepalen wanneer jouw kruipruimte geïsoleerd kan worden. Vanaf het moment dat dit gedaan is kun jij genieten van een warme vloer, een comfortabele woonruimte en een droge kruipruimte.

Mochten de problemen aanhouden dan kun je er altijd voor kiezen om te verhuizen.

Vergelijk offertes

Wij kunnen je nu al helpen aan een aantal offertes van isolatiebedrijven uit de omgeving, mocht je dit willen. Via onze vergelijkingstool vraag je deze informatie snel aan en kun je alle vrijblijvende offertes die je van ons ontvangt gebruiken bij je marktonderzoek.

Lees meer:
Zonnepanelen maken Amsterdam een stuk groener
Spouwmuurisolatie rendement duurzaam

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *