De Voedingswijzer is het nieuwste boek van Juglen Zwaan

De Voedingswijzer

De Voedingswijzer verschijnt 4 jaar na de bestseller De Supplementenwijzer

De Voedingswijzer is het nieuwste boek van orthomoleculair therapeut Juglen Zwaan. In dit boek bespreekt hij de heilzame werking van vrijwel alle onbewerkte voedingsmiddelen die je in de supermarkt vindt.

De VoedingswijzerVan a tot z komt alles aan bod. Ook wordt besproken in welke voeding de nutriënten te vinden zijn en wat je moet eten bij bepaalde klachten. Het is een dik naslagwerk die niet in de boekenkast mag ontbreken.
Te bestellen op: https://www.ahealthylife.nl/webwinkel/
Géén verzendkosten met de code: Beterewereld123

 

De Voedingswijzer als nieuwe voedingsbijbel

Juglen Zwaan heeft de laatste jaren gewerkt aan een nieuwe ‘voedingsbijbel’ van bijna 500 pagina’s. Ruim 4 jaar geleden heeft hij de bestseller De Supplementenwijzer geschreven. Hier zijn er inmiddels meer dan 10.000 van verkocht. In zijn vorige boek belichtte Juglen de heilzame werking van supplementen, in zijn nieuwe boek bespreekt hij de werking van echte voeding op onze gezondheid.

Natuurlijke voedingsmiddelen in eerste deel

De eerste helft van het boek gaat over de werking van vrijwel alle natuurlijke voedingsmiddelen op onze gezondheid. Deze staan van A tot Z beschreven, onderverdeeld in groenten, fruit, noten, zaden, granen, peulvruchten, kruiden, kiemen, slasoorten, zeewier, oliën, vetten, vlees, vis, zuivel, dranken en meer.

Voedingsleer en werking plantenstoffen in tweede deel

In de tweede helft is de voedingsleer terug te vinden, maar ook wat de werking is van de plantenstoffen op onze gezondheid. Tevens is te lezen welke voedingsmiddelen de meeste vitamines, mineralen en plantenstoffen bevatten. Juglen bespreekt de werking van nutriënten op onze gezondheid en hoe je een tekort kunt herkennen en aanvullen. Ook hoeveel we dagelijks van alle macro- en micronutriënten binnen zouden moeten krijgen is na te slaan in deze encyclopedie.

In Nederland slikken miljoenen mensen medicijnen, zonder te weten dat dit een extra beroep doet op onze vitamine- en mineralenvoorraden. Daarom beschrijft dit boek welke medicijnen tot specifieke nutriënttekorten kunnen leiden, zodat inzichtelijk wordt hoe dit weer aan te vullen is.

Het werk is zeer compleet. Zo is ook terug te vinden welke soorten groenten en fruit er in welk seizoen groeien, welke fruitsoorten narijpen en welke niet en welke voedingsmiddelen we beter in de koelkast of juist daarbuiten kunnen bewaren. Ook komt aan bod welke voeding nu verzurend of juist ontzurend op ons lichaam werkt.

De zelfhulpwijzer, in De Voedingswijzer

De zelfhulpwijzer bestrijkt een flink gedeelte van het boek. Hierin staat beschreven wat je het beste wel of niet kunt eten bij meer dan 100 verschillende veelvoorkomende klachten. Het leuke is dat deze informatie uit de medische literatuur komt en dat de bronnen worden vermeld. De sterkte van het bewijs wordt helder weergegeven, maar ook de te verwachten effectiviteit. Wat kun je nu het beste eten bij een hoge bloeddruk of een cholesterolspiegel die uit balans is? Dit en nog veel meer is gemakkelijk terug te vinden in dit boek.

De Voedingswijzer is objectief geschreven

Voor het schrijven van dit boek heeft Juglen zijn persoonlijke voorkeuren aan de kant geschoven om helder weer te geven wat de laatste stand van zaken is in de medische literatuur. Het boek telt dan ook meer dan 2000 referenties naar wetenschappelijke studies. De schrijver heeft telkens de beste studies en bronnen geraadpleegd die er beschikbaar zijn.

Juglen is grondig en gedegen te werk gegaan, waarbij hij niet schroomt om reguliere en alternatieve heilige huisjes omver te werpen, op basis van de nieuwste inzichten. Hij onderbouwt alles met bronnen. Hierdoor is het boek niet alleen voor geïnteresseerden, maar ook voor professionals van grote waarde.

ISBN: 9789492665058 | Bladzijden: 480 | Nederlands | Prijs: € 44,95

Te bestellen op: https://www.ahealthylife.nl/webwinkel/
Géén verzendkosten met de code: Beterewereld123

 

Meer van Juglen Zwaan op DeBetereWereld:

De voordelen van koud afdouchen
Onbewust verslaafd aan suiker?
DeBetereWereld ontmoet kennisexpert Juglen Zwaan (2014)

Juglen Zwaan: Maken verzorgingsproducten ons dik?

Niets missen van De Betere Wereld?

Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte.
Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

 

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *