Domino’s komt met drie nieuwe pizza’s belegd met vegetarische shoarma en vegetarische kip

Wist je dat:
21% van alle bestellingen een vegetarische pizza bevat.

Domino’s bakte  in 2019 4 miljoen vegetarische en veganistische pizza’s.

In 2016 waren dit er 1,9 miljoen. Dit is een stijging van 105%.

Gorinchem, 9 januari- Goed nieuws voor iedereen die in 2020 minder vlees wil gaan eten. Domino’s komt namelijk met niet één, twee maar drie nieuwe vegetarische pizza’s mét vleesvervangers. De drie vegetarische pizza’s die Domino’s aan haar menu toevoegt zijn  ‘de Veggi Pesto Pollo’, ‘Veggi chicken tropicana’ en de ‘Veggi shoarma’. De ‘Veggi chicken tropicana’ is ook als 100% vegan pizza te bestellen door online de mozzarella te vervangen voor vegan kaas.

Tyla Robinson, chef Domino’s vertelt: “Deze pizza’s zijn echt een aanvulling op ons menu. We willen namelijk voor iedereen lekkere pizza’s maken, welke voorkeuren je ook hebt. Daarom zijn de vegetarische kip en shoarma 100% vrij van ingrediënten van dierlijke oorsprong en kunnen daarom ook als los ingrediënt worden toegevoegd op de vier vegan pizza’s die al op het menu staan. Goed nieuws voor veganisten dus!”

Smaaktest
Uit onderzoek* blijkt dat smaak is nog steeds de belangrijkste reden waarom consumenten vlees eten. Bovendien denken veel mensen dat vleesvervangers niet lekker zijn. Daarom ging Domino’s de straat op en vroeg voorbijgangers de nieuwe pizza’s te proeven. Bekijk de reacties hier

Partner Week zonder Vlees
Van 9 t/m 15 maart is het de Week zonder Vlees. Domino’s is voor het eerst partner van dit initiatief. Marianne Kemps vertelt: “Met onze deelname willen we laten zien dat het heel gemakkelijk is om een dag geen vlees eten. Je hebt niet altijd zin om te koken en wil je lekker bestellen. Ook dan kun je vlees laten staan, want de vegetarische en veganistische pizza’s zijn bij alle 290 vestigingen verkrijgbaar.”

Lees ook:

> https://www.debeterewereld.nl/gezonde-recepten/recept-bloemkoolpizza/

> https://www.debeterewereld.nl/dbw-picture-wall/fixie-van-pizzafiets-tot-wereldtrend/

> https://www.debeterewereld.nl/gezonde-recepten/pizza-met-halloumi-en-rucola-pesto/

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *