Smoothie recepten en shakes met eiwitten en superfoods

smoothie recepten

Smoothie recepten of shakes met dierlijke of plantaardige eiwitten, superfoods, kruiden en specerijen.., welk recept kies jij?

Smoothie recepten, lekkere recepten voor shakes, bowls, superfoods, groente, fruit, specerijen, kruiden en poeders in zakken.., gmo-vrij, biologisch of niet, plantaardige of dierlijke eiwitten, wei concentraat en whey isolaat. Hellup.., ik wil gewoon een gezonde smoothie of shake, zonder al te veel moeite; ken je dat gevoel?

Voldoende nachtrust, een paar keer per week sporten, tijd voor ontspanning, volop groente en fruit eten (ik typte eerst ‘friet’ haha): een gezonde levensstijl is populairder dan ooit. Maar je wilt er niet al te veel voor doen. En dat hoeft ook niet, maar je zou wel even eenmalig wat voorwerk moeten doen, met name als je lifestyle een vegan-style is.

Er zijn al dan niet complete lijnen van merken met goede (raw en) biologische superfoods, supersappen en concentraten ter aanvulling op de dagelijkse voeding. Er zijn ook shake en smoothie recepten met fruit bijvoorbeeld, die wat budgetvriendelijker zijn en misschien prima passen als je verder gezond bent en niet overdrijft met werken, sporten of drank. Ook een eventueel -realistisch- doel is bepalend. Detoxen of spierweefsel opbouwen, het maakt uit. Lees je dan uitvoerig in overal en/of  laat je voorlichten door een kennisexpert.

Smoothie recepten van De Hippe Vegetariër

En als je nu alvast wat heerlijke recepten wilt, wat vind je dan deze top 5?!

De Hippe Vegetariër: Top 5 gezonde smoothies

Smoothie recept: Recover Me

Als je traint, is het belangrijk snel en goed te herstellen. Waarom? Nou, door het sporten worden je spieren een beetje beschadigd (spierpijn zijn immers kleine scheurtjes in het spierweefsel). En dan wil je dus eiwitten hebben. Die bestaan namelijk uit aminozuren, dé bouwstoffen voor je spieren. Eiwitten-inname na je training bevordert dus je herstel. Maar let wel op de kwaliteit eiwitten! Je kunt bij normale inspanning per week, dat gemakkelijk uit een gezond voedingspatroon halen. Ook als flexitariër, vegetariër of veganist. Train je veel per week, en zwaar, dan is het raadzaam aan te vullen. Bijvoorbeeld met extra eiwitpoeders. Veel poeders bevatten echter zoetstoffen, synthetische geur-  en smaakstoffen. Het is maar de vraag of je daar je lijf mee wilt belasten.

Plantaardige of dierlijke eiwitten in je smoothie recepten of shake?

Gelukkig komt er steeds meer op de markt. En dan heb je tegenwoordig ook nog ’s een ruime keus uit plantaardige eiwitten. Zowel in (biologische en gmo-vrije) eiwitpoeders, als in normale voeding. Denk dan aan havermout, volkoren producten, peulvruchten en sojaproducten. Het is wel zo dat deze plantaardige eiwitten wat minder goed worden opgenomen door het lichaam. Dus ben je vegan of wil je liever geen dierlijke eiwitten, volg dan een paar bloggers of kennisexperts die hier verstand van hebben zoals specifieke diëtisten en sportvoedingsdeskundigen, en kijk ook eens bij deze fitgirl, deze MMA-fighter of lees dit artikel op fitgirls.

Onder dit groene smoothie recept met de naam ‘Power Smoothie’, gemaakt met het zusje van boerenkool, de palmkool, vind je het recept voor de Recover Me  – uit de creatieve blender van Miss Detox. Enjoy deze lekkerste smoothie recepten!

MissDetox: 2x een recept voor een power smoothie

Smoothie recept voor meer pit

Heb je meer behoefte aan wat peper in je al dan niet welgevormde r***? Laat dan je energie weer free flowen met dit smoothie recept. Go go go en kick some ass met deze Spicy Plum!

MissDetox: Spicy Plum sapje

Smoothie Bowls

Fruitmaaltijd Hawaiaanse stijl. Oftewel, smoothie meets poké bowl. Je moet er maar opkomen. En er valt wat voor te zeggen: de bekende food en travel blogger Anne Travel Foodie drinkt nooit een smoothie, shake of sapje. “Ongemerkt krijg je veel extra calorieën binnen”, zegt Anne, “en je hersenen registreren niet dat je hebt gegeten als je een smoothie of shake als maaltijd neemt en dus zal je weer eerder trek krijgen. Daarom vind ik Smoothie Bowls een perfecte uitvinding! Zo krijg je veel fruit binnen en doordat je het eet in plaats van drinkt, voelt het zowel voor jou als voor je hersenen als een echte maaltijd.”

Smoothie recepten of shakes met bevroren vriezer-fruit

Je kunt deze bowls makkelijk maken met bevroren fruit. Anne heeft altijd een paar doosjes van verschillende fruit soorten in de vriezer staan. Deze bowl heeft ze gemaakt van mango met superfoods, maar je kan het vervangen door welk fruit je maar wilt!

Anne Travel Foodie: Mango Smoothie Bowl (recept)

Suggesties, tips of tricks, verdiepende info, of wil je gewoon reclame maken voor je blog, voedingspraktijk, product of sportschool?
Kom maar door met je reactie!  

PS:  En wat te denken van deze Chia Pudding met Rood Fruit als superGood ontbijtje?

 

Niets missen van De Betere Wereld?
Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte.
Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *