Thuis fitnessen: zo doe je dat

Wil je graag lekkerder in je vel zitten, aan je conditie werken en misschien zelfs wat gewicht verliezen, maar heb je geen zin, tijd of budget om naar de sportschool te gaan? Dan kun je natuurlijk ook thuis de kettlebells erbij pakken. Maar hoe zorg je er nu voor dat je ook thuis effectief kunt fitnessen? Met deze tips heb jij het zo voor elkaar!

1. Creëer je eigen sportschool

Zorg allereerst dat je een plekje in je woning vrijmaakt waar je dagelijks je oefeningen kunt doen. Of dit nu een leeg hoekje in de logeerkamer is of een hele ruimte die je om kunt toveren tot een sportschool. Zorg dat je alle benodigde attributen in de ruimte aanwezig hebt, en dat de fitnessmat al voor je klaar ligt op de vloer!

Lees ook: 5 tips om je conditie te verbeteren

2. Zorg voor de juiste instrumenten

Om aan je fitness te werken is het natuurlijk belangrijk om op een gegeven moment wat gewichten toe te voegen. Kettlebells en dumbells zijn ideaal om ook thuis mee aan de slag te gaan, en zijn online, maar ook in de sportzaken regelmatig verkrijgbaar. Deze instrumenten zorgen ervoor dat je verschillende oefeningen kunt doen, spieren extra kunt trainen en net dat beetje extra vraagt van je lijf.

3. Gebruik apps

Het kan ontzettend handig zijn om apps te gebruiken die je helpen met het verzinnen van oefeningen. Niet alleen heb je zo altijd een rijtje oefeningen voor je klaar staan, je krijgt over het algemeen ook nog eens instructies over hoe je deze oefeningen aan moet pakken. Daarnaast kunnen sommige apps gesynchroniseerd worden met applicaties zoals Google Fit, waar je vervolgens je algehele fysieke gesteldheid weer bij kunt houden.

4. Voor en na

Het kan ontzettend motiverend zijn om regelmatig meetmomenten in te lassen. Of je nu dagelijks op de weegschaal gaat staan, of iedere paar weken een foto van jezelf maakt. Het is een mooie manier om je vooruitgang te kunnen zien, en net weer dat extra beetje motivatie te krijgen om toch weer net dat stapje extra te zetten.

5. Geef jezelf de vrijheid

Geef jezelf niet alleen de vrijheid om te bewegen, maar ook om flexibel te zijn. Het kan ontzettend fijn zijn om iedere dag op een vast tijdstip te fitnessen, maar het fijne van het thuis fitnessen betekent ook dat het wel een keer op een ander moment mag. Vergeet natuurlijk ook niet voldoende rustdagen in te lassen waarin je zelf even mag ontspannen en je spieren even tot rust kunnen komen.

Lees meer:
De juiste sportvoeding, de beste prestaties

Het gebruik van eiwitshakes voor mensen die sporten

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.