Bevrijd je voeten op het Barefoot evenement

Barefoot evenement

Happy Feet, Body, Mind

Steeds meer mensen ontdekken de het lopen op blote voeten of op minimalistisch schoeisel. De blotevoetenpaden schieten als paddenstoelen uit de grond. Het past bij de bewuste levensstijl die mensen graag nastreven.

Je lichaam en geest hebben er namelijk alle belang bij het gebruik van je voeten met zijn spieren, pezen en botten te optimaliseren. Geef je voeten meer vrijheid. Je zal dan kleine en grote wondertjes mee maken in je lijf!

Bevrijd je voetenBarefoot evenement

Om beter te aarden, je houding te verbeteren en om te voelen hoe je in contact komt te staan met je lichaam heb je eigenlijk alles al in huis. Je voeten! Vergeet even alles, bevrijd je voeten van sok of schoen en ga eens ‘echt’ staan. Laat je hiel je gewicht dragen, schut alles even los, wiebel met je tenen en spreid ze plat op de vloer. Hoe voelt dat? Heb je misschien een tuintje, dan is het helemaal heerlijk om even het gras te voelen of de warmte van de zon die straalt op bestrating.

Je voeten zijn je fundament

We leiden en lijden aan een druk bestaan. We doen veel met ons hoofd en vergeten regelmatig ons lijf. Hoe voelt ons lijf, wat gebeurt daar allemaal en welke houding voorkomt klachten in het bewegingsapparaat. Bij een huis moet het fundament stevig zijn anders verzakt het. Dit geldt ook voor onze voeten, zij zijn ons fundament en dragen ons de hele dag maar besteden we daar wel genoeg aandacht aan. De meeste schoenen die we dragen zetten ons in een keurslijf, letterlijk en figuurlijk.

Het Barefoot evenement is 11 juni in de Dudok Arena te Hilversum,
je kunt je kaarten kopen via www.barefootevenement.nl

Optimaal lopen en betere houding

Onze houding en onze manier van lopen was als kind optimaal. Toen voelden we vooral, waren impulsief. We gingen als kind van zitten naar kruipen naar staan en dan opeens vielen we een beetje voorover, tilden onze beentjes op, zwaaiden met onze armen en gingen rennen. We waren niet te stoppen vaak tot wanhoop van onze ouders. Stil zitten op een stoel konden we niet, we bewogen het liefst en zaten graag op de grond. Waarom doen we dat dan nu anders?

Barefoot evenement

“Gewoon” je voeten opsluiten

In onze cultuur leren we ‘doe maar gewoon’. Maar wat is dat? Onze voeten opsluiten in een korset wat we schoen noemen, waardoor spieren nauwelijks bewegen en ontwikkelen. Tenen die tegen elkaar worden gedrukt. De binnenzool is een voorgevormd matrasje geworden. Onze voeten raken door de schoenen vervormd waardoor ons hele lijf zich in een onnatuurlijk houding gaat wringen. Problemen kunnen zich daardoor openbaren als pijn door het hele lichaam. Soms merken we het niet eens meer en zijn we aan al die ongemakken gewend geraakt.

Barefoot evenement, 11 juni in HilversumBarefoot evenement

Leer te luisteren naar je voeten. Zij zullen je dan kunnen vertellen hoe je moet staan en bewegen. Je voeten worden dan weer een belangrijke gids. Op het Barefoot Evenement kan je daar van zeker 20 deskundigen heel veel over leren. Zie en beleef deze fantastische dag voor maar 15,- Kies uit 10 geweldige workshops 3 om te volgen en woon tevens 2 lezingen bij. Tussendoor kan je het marktplein bezoeken.

Het evenement is 11 juni in de Dudok Arena te Hilversum, je kunt je kaarten kopen via www.barefootevenement.nl

Graag tot dan!
Groet Ruth Langemeijer – voorzitter stichting Barefoot Bewegen
www.barefootevenement.nl

 

Meer blootvoets lezen?
Je voeten verdienen Leguano schoenen (win)
Blootsvoets wandelen… een hype of een nieuwe levensstijl?
Hardlopen op barefoot schoenen

 

Niets missen van onze Healthy tips & tricks?

Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *