Hoe duurzaam is jouw tandenborstel?

Je eet vaak biologisch, gebruikt natuurlijke producten, maar hoe poets jij je tanden eigenlijk? Met de tandenborstels van TePe GOOD houd je je tanden schoon, terwijl je het milieu zo weinig mogelijk belast. Deze tandenborstels zijn namelijk gemaakt van bio-based plastic, afkomstig uit suikerriet! Dat klinkt misschien een beetje vreemd, je tanden poetsen met suikerriet. Maar het is goed voor je tanden en ook nog eens heel duurzaam.

TePe GOOD oogt, voelt en poetst als een gewone tandenborstel, maar is gemaakt van bio-based plastic. En dat heeft veel voordelen. Het plastic van deze tandenborstel is niet gemaakt van aardolie, maar van suikerriet. In plaats van een schaarse grondstof gebruiken we een snelgroeiend gewas, dat steeds opnieuw geoogst kan worden. En terwijl de productie van plastic vaak alleen maar CO2-uitstoot oplevert, neemt suikerriet heel gemakkelijk CO2 op. Kortom, biobased plastic maakt een wereld van verschil. TePe produceert deze duurzame  tandenborstellijn met 100 procent groene energie, afkomstig van haar eigen zonnepaneelinstallatie.

Wist je dat?

Suikerriet als basis voor bio-based plastic is niet nieuw. Het wordt ook als basis voor allerlei andere toepassingen gebruikt, waaronder rum, brandstof, papier, verf en legosteentjes. Suikerriet groeit in (sub)tropische gebieden met een vochtig klimaat. Het sap uit suikerriet is erg zoet, maar de stengels zijn niet eetbaar.

Benieuwd naar deze duurzame tandenborstels? TePe GOOD is verkrijgbaar bij de betere adviesdrogist (o.a. DA & DIO) en online.

 

Lees ook:

Al meer dan €50 miljoen opgehaald via duurzaam financieringsplatform

Tips om duurzaam op reis te gaan met kinderen

Duurzaamheid in de koffiebranche

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.