Lekker bewegen met de DISQ

Toen ik het magazine Wendy las, zag ik een leuk artikel over de DISQ staan dat de moeder van Wendy van Dijk hem gebruikt. Als een 75-jarige dame dat kan, dan moet ik dat als 40-jarige toch ook kunnen. DISQ is een apparaat waarmee je kunt sporten en dat maar 10 minuten per dag. Je bevestigt de DISQ om je heup en door middel van touwtjes aan de enkelbanden. Klinkt misschien een beetje ingewikkeld maar dat is het niet. Je kunt de DISQ op verschillende weerstanden instellen dus het apparaat is voor iedereen geschikt. Dat lijkt mij wel wat, want ik wil mijn conditie verbeteren en mij wat fitter voelen.

Tekst: Tessa Droge

Verschillende pakketten

Er zijn verschillende pakketten verkrijgbaar voor het gebruik van DISQ. Je kunt een half jaar abonnement afsluiten maar ook een tweejarig abonnement. Bij het abonnement zitten verschillende dingen zoals de DISQ ter waarde van € 199,-, toegang tot de online gym, maar ook gedurende je abonnement een personal trainer, gezamenlijke trainingen met andere DISQ leden en het maandblad Wendy. De kosten liggen afhankelijk van het abonnement wat je kiest tussen de € 29,95 en € 59,95 per maand. Best prijzig maar een abonnement op de sportschool is ook niet goedkoop en je hoeft er nu de deur niet voor uit en je krijgt de DISQ erbij. Ik heb het geluk dat ik het DISQ abonnement mag testen voor een half jaar.

Voorbereidingen

Als ik de DISQ online besteld heb krijg ik gelijk al een mail met een welkomstvideo van Wendy. Super leuk! Ik moet mijn doelstelling bepalen. Mijn hoofddoel is mijn conditie verbeteren, want daar schort het wel aan. Ik fiets wel dagelijks maar aan intensief sporten heb ik al jaren niet gedaan. Omdat de juiste personal trainer aan mij gekoppeld moet worden moet ik een aantal gegevens online doorgeven zoals gewicht, lengte en wat omvangen van o.a. mijn heup, borst, bovenbeen en bovenarm. Overigens is niet alles verplicht. Het is aan jezelf wat je door wilt geven.

En dan begint het sporten al voor mij, want ik moet vier techniekoefeningen doen die ik op moet nemen op video en door moet zetten naar de personal trainers. Het gaat mij niet al te gemakkelijk af en dat is te merken ook, want de volgende dag heb ik ontzettende spierpijn. Dat gaat wat beloven.

Online Personal  Trainer

De volgende dag krijg ik een mail met drie techniektrainingen. Door middel van video’s wordt je verteld hoe je de oefeningen moet doen en je moet natuurlijk mee doen. Met mijn zere spieren is dat best lastig maar ik heb doorgezet, want ik wil tenslotte toch over 6 maanden in shape zijn. De trainingen hoef je gelukkig niet allemaal op één dag te doen dus ik doe er elke dag één wat goed te behappen is.

’s Middags heb ik een mail van mijn personal trainer Kelly die zich voorstelt en nog wat vragen stelt om meer over mij te weten te komen qua conditie en mijn verwachtingen. Wij spreken af dat ik de week erna op maandag start met mijn 21 dagen challenge.

In die week ontvang ik ook mijn DISQ per post. Het ziet er ingewikkeld uit in eerste instantie maar als ik het handleiding bestudeer is het gelukkig niet zo moeilijk als het lijkt.

Start 21 dagen challenge

Op maandag 12 augustus verandert mijn leven voorgoed, want mijn 21 dagen challenge start. Ik vind het lekker om de dag sportief te beginnen dus om 07.00 uur sta ik in de startblokken. Het omdoen van de DISQ heb ik een aantal keren geoefend dus dat gaat nu snel. De oefeningen voor vandaag staan al in mijn mailbox. De 10 minuten sporten vliegen voorbij. In de dagelijkse video’s komt Wendy van Dijk ook regelmatig voorbij. Na 21 dagen heb ik allerlei oefeningen gedaan. Beenspieren, armspieren, buik- en rugspieren alles komt aan bod en dat steeds afgewisseld zodat je je optimaal voelt en je niet teveel overbelast. Met de DISQ kan je zelf bepalen hoeveel weerstand je wilt hebben dus de oefeningen zijn voor iedereen goed uit te voeren. Van spierpijn merk ik alleen de eerste dagen nog wat. Ik ga mij ook steeds fitter voelen. Helaas komt er een vervelende privésituatie tussendoor waardoor ik mijn hoofd er minder bij kan houden en de oefeningen die zo goed gingen lukken ook niet helemaal meer. Maar elke dag sporten heb ik volgehouden en het verzette mijn gedachten even. Na 21 dagen ben ik best trots op mijzelf.

Dat ik het heb volgehouden komt ook mede door mijn personal coach. Elke week hebben wij per e-mail contact en wordt er gevraagd hoe het gaat. Door de stimulerende en positieve berichten werd ik gemotiveerd om door te gaan met sporten.

Over een paar weken lezen jullie meer over mijn ervaringen met de DISQ.

nl.thedisq.com

 

Lees ook:

Vind de beste sportschoenen onder de sneakers

De juiste sportvoeding, de beste prestaties

Sportief, vegan of veggie? Met biotona blijf je fit en gezond!

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *