Marine Phytoplankton, voedingsupplement vol energie en Omega-3

marine phytoplankton

Marine Phytoplankton, de onbekende nummer 1 superfood

Marine phytoplankton is de grote onbekende onder de superfoods. Helaas onterecht.

Want als je het vergelijkt tot het veel populairdere Spirulina en Chlorella, dan hebben wij en de Aarde er nóg veel meer aan.

Marine Phytoplankton, waar hebben we ’t over?

Phytoplankton is net Chlorella en Spirulina een alg, groeiend in zout water. Er bestaan 40.000 soorten marine phytoplankton en microalgen die zo’n eenvierde deel van alle planten wereldwijd vormen. De alg levert 90% van alle zuurstof, zegt NASA. Het blijkt te barsten van de hoge voedingswaarde en zou het fundament zijn van de voedselketen zijn.

De voedingswaarde van Marine Phytoplankton

Net als Spirulina en Chlorella bevat Marine Phytoplankton onder veel meer aminozuren, chlorofyl, enzymen, vitaminen, mineralen en sporenelementen.
Dat het ook een enorme hoeveelheid Omega-3 (EPA) bevat (60 mg per 1 gram) bevat, maakt het bijzonder. Met zo’n 4 gram Marine Phytoplankton krijg je dus de dagelijks aanbevolen hoeveelheid binnen!
Voor de volledigheid:

 1. Ruim 60% aan eiwitten
 2. Chlorofyl
 3. Vitamines A, B1, B2, B3, B5, B6, B11 (foliumzuur), B12, C, D en E
 4. Antioxidanten (vitamines A, C en E, selenium, zink, co-enzym Q10, glutathio, enzymen en bioflavonoïden)
 5. Mineralen
 6. Sporenelementen
 7. Polysacchariden
 8. Nucleotiden
 9. Alle 9 aminozuren die het lichaam niet zelf kan aanmaken
 10. Alle essentiële vetzuren (Omega-3 en -6) en is zelfs de beste plantaardige bron van lange-keten Omega-3 vetzuren (DHA en EPA) wereldwijd
 11. DNA en RNA

Marine Phytoplankton: plantaardige bron van Omega-3 vetzuren

Omega-3 vetzuren hebben we hard nodig, voor onze hersenen bijvoorbeeld, maar we kunnen het zelf niet aanmaken. Daarom slikken we al dan niet visolie, soms MSC-gecertificeerd en/of biologisch. Als je de plantaardige versie wilde, bestelde je algenolie in vegan capsules. Met Marine Phytoplankton ben je in één keer klaar.
Helemaal als je één van de biologische varianten bestelt.

Daarom is Marine Phytoplankton gezond

Phytoplankton kent dus vele soorten. Heb je interesse (kijk onderaan even goed naar de contra-indicaties!) zoek dan naar de allerbeste onder de phytoplanktons: de nannochloropsis gaditana. Het heeft zowat alles in huis voor de nieuwe cellen en neurotransmitters.

Marine Phytoplankton geeft direct en veel energie

Door de aanwezige nucleotiden worden je cellen direct gevoed met energie.  Er hoeft dus niet eerst iets verteerd te worden om er energie uit te halen.

Marine Phytoplankton bevordert een goede zuurgraad van je lichaam

Phytoplankton heeft een alkalische pH-waarde. Met alkalische voeding daalt de pH-waarde van je lijf. De meeste mensen uit de ‘Westerse wereld’ verzuren nogal snel en de algemene aanname van verzuring is dat een voedingsbodem is voor klachten en erger. (Zie ook: ontzuren doe je zo!)

Marine Phytoplankton ondersteunt je immuunsysteem

De zoutwateralg werkt ook nog eens antiviraal, antibacterieel en tegen schimmelvorming. Ook hier komen de nucleotiden om de hoek kijken: ze bestrijden ontstekingen.

Marine Phytoplankton ontgift

Net als Chlorella en Spirulina heeft Marine Phytoplankton een (sterk) ontgiftende werking.

Marine Phytoplankton geeft een stabiele bloedsuikerspiegel

Hoge pieken en diepe dalen in je bloedsuikerspiegel komen niet meer voor bij regelmatige inname van Marine Phytoplankton, dus je hebt een constantere energielevel zonder al die dips en highs.

Nog meer gezondheidsvoordelen van Marine Phytoplankton

 1. Het verbetert je geheugen
 2. Het verbetert je uithoudingsvermogen
 3. Het ondersteunt spieren en gewrichten
 4. Het verbetert huid, haar en nagels
 5. Het beschermt tegen radioactieve straling

Marine Phytoplankton kopen

Betaalbaar en van Nederlandse bodem

Marine Phytoplankton van Improve Your Health is van hoge kwaliteit, gekweekt in de zoutwaterkweekvijvers op locatie van de Oostvaardersplassen, door microbiologen met meer dan 20 jaar ervaring.

100% natuurlijk én duurzaam

In deze streng gecontroleerde kweekvijvers zijn geen bestrijdingsmiddelen nodig en verloopt het gehele proces op een duurzame manier.

De Marine Phytoplankton van Improve Your Health bestaat voor 100% uit zgn. nannochloropsis poeder of vegetarische capsules, en natuurlijk worden vulstoffen, bindmiddelen en conserveringsmiddelen achterwege gelaten.

Hoe gebruik je Marine Phytoplankton?

Neem het in combinatie met methylsulfonylmethaan (MSM; een natuurlijke vorm van zwavel). Gebruik de alg ’s ochtends op nuchtere maag, en liever niet ’s avonds.

Voeg de alg toe aan smoothies, congee (Oosters rijstepapje) of havermoutpapje. Met een bio appelsapje maak je er ook een lekker shotje van.
Trek je die algensmaak niet? Koop dan de capsules.

Contra-indicatie Marine Phytoplankton

Niet gebruiken bij (geschiedenis van) trombose, longembolie, bloedverdunnende medicijnen, schildklierafwijking, zwangerschap, borstvoeding, immuunsysteemonderdrukkende medicijnen, diabetes type-2, aanleg voor jicht, fenylketonurie, lupus of reumatoïde artritis.

Raadpleeg vooral je huisarts als je twijfelt.

De ultieme gids voor elke (aankomende) vegan

Lees ook:

Smoothies en Shake-recepten met eiwitten en superfoods
Lever reinigen, zo doe je dat

 

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *