Een nieuwe cv-ketel: vaak nog steeds de beste keuze

Sta je op het punt je huis ingrijpend te verbouwen? Of is je oude cv-ketel kapot en aan vervanging toe? Dan is dit het perfecte moment om na te denken over alternatieve mogelijkheden om je huis van warm water te voorzien en te verwarmen. Met alternatieve manieren, bedoelen we duurzame manieren. Serieuze opties zijn een warmtepomp of zonneboiler. Tóch kiezen mensen vaak nog voor een nieuwe cv-ketel. Hoe komt dit?

Te veel hindernissen bij een duurzame verbouwing

Waarom een nieuwe cv ketel kopen i.p.v. de alternatieven? Daar hebben velen goede redenen voor. Ze zijn wel écht gemotiveerd en bereid om duurzaam te investeren. Maar als ze vervolgens gaan uitzoeken wat dit betekent zien ze vaak door de bomen het bos niet meer. Zeker bij oudere huizen blijken de hindernissen en de daarbij komende kosten soms nog te hoog. En dat terwijl het hoogst waarschijnlijk geen meerwaarde aan je huis geeft. Duurzaam denken is makkelijk, duurzaam doen helaas nog niet!

Cv-ketels zijn een stuk zuiniger geworden

Helaas is voor veel huiseigenaren verwarming zonder gas vaak (nog) geen passende oplossing. De overstap maken naar een warmtepomp is vooral voor oudere huizen niet mogelijk zonder flink veel geld te moeten investeren in de isolatie van het huis. Een goed alternatief is dan een nieuwe, zuinige hr-ketel, zoals bijvoorbeeld een innovatieve Intergas ketel. Er is in de loop van de jaren veel veranderd op gebied van cv-techniek. Gelukkig zijn de ketels van nu aanzienlijk zuiniger met energie dan de ketels van vijftien jaar geleden.

Lees ook:

Tips waterontharder duurzaam

Duurzaam jouw woning verwarmen? De vijf beste tips!

Gezond, veilig en duurzaam watergebruik

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *