Groene stroom: deze opties zijn er

Wil je graag een steentje bijdragen aan het milieu en ook nog eens wat op de tarieven besparen? Dan is dit een mooi moment om over te stappen op groene stroom. Maar welke opties zijn er eigenlijk en wat voor combinaties zijn er mogelijk? We hebben een aantal opties voor je op een rijtje gezet.

1. Windenergie gebruiken

Van windparken op zee tot molens van agrariërs: je kunt in Nederland bij verschillende aanbieders 100% groene windstroom uit Nederlandse windmolens ontvangen. Let bij het afsluiten van windenergie op het ‘Milieukeur’ keurmerk zodat je zeker weet dat de stroom echt duurzaam is. Stichting Milieukeur stelt namelijk hoge eisen die zwaarder wegen dan de wet- en regelgeving. Veel groener kan het niet!

2. Windenergie én bosgecompenseerd gas gebruiken

Bosgecompenseerd gas gebruiken in combinatie met 100% groene Nederlandse windenergie maakt dat je op allerlei manieren groen verbruikt en je steentje bijdraagt aan een schoner milieu. Bosgecompenseerd gas gebruiken betekent dat al het gas dat jij verbruikt gecompenseerd wordt door het beschermen van verschillende bosprojecten én het aanleggen van nieuw bos. Op deze manier verbruik je nog steeds gas zoals je altijd doet, maar weet je nu dat je iedere keer wanneer je gas gebruikt, een bijdrage doet aan een schoner milieu!

3. Zonne-energie gebruiken

Gelukkig hebben we regelmatig zonnige dagen in Nederland: en dat maakt deze onuitputtelijke energiebron zo geweldig geschikt als bron voor groene stroom. Het gebruik van zonne-energie is voor iedereen mogelijk, en de mogelijkheden tot productie en het benutten van deze energie blijven ontwikkelen. Dit betekent dat je niet alleen nu, maar ook in de toekomst gebruik zal kunnen maken van de ontzettend groene zonne-energie. 

4. Eigen zonne-energie opwekken

Wil je de controle in eigen hand houden, groene stroom gebruiken én uiteindelijk op de kosten besparen? Dan kun je ook zelf zonnepanelen laten installeren en je eigen zonne-energie opwekken. Hoewel de eenmalige investering vrij groot kan zijn, betaald deze zich in de loop der jaren gegarandeerd af. Na zo’n zeven tot tien jaar is je stroom zelfs helemaal gratis!

5. Biogas gebruiken

Wil je niet alleen bosgecompenseerd gas, maar ook daadwerkelijk groen gas gebruiken? Dan is biogas een mogelijkheid. Dit groene gas wordt opgewekt uit mest, gft-afval en andere reststromen. Bacteriën in biogasinstallaties zetten al dit natuurlijke afval om in gas, dat vervolgens bij jou je netwerk binnenkomt! Hoewel er wel wat CO2 vrijkomt bij het opwekken van dit biogas,draagt deze niet bij aan het broeikaseffect.

Wil je helemaal groen verbruiken? Kies dan voor een combinatie van zonne-of windenergie met bosgecompenseerd biogas! 

Plaats een reactie op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *