GEZOND ETEN ZONDER JE SCHULDIG TE VOELEN OVER HET MILIEU? DAT BLIJKT SOMS NOG BEST LASTIG.
De voedselindustrie is extreem vervuilend en zit vol misleiding. Deze sector is verantwoordelijk voor ongeveer 34% van alle CO2 uitstoot wereldwijd (1). Daarnaast claimen de makers van de documentaire ‘Seaspiracy’ dat als we in dit tempo doorvissen, de oceanen in 2048 praktisch leeg zijn voor commerciële visserij. In datzelfde jaartal zijn we met ongeveer 10 miljard mensen op de aarde (2) en hebben we 56% meer voedsel nodig (3) om al deze monden te voeden.
Wat gaan we eraan doen, is de vraag. Hoe gaan we het tij keren? En waar begin je als consument als je hieraan wilt bijdragen?
Met alle informatie die je vandaag de dag krijgt over jouw dieet is het best lastig te bepalen wat nou wel en niet verantwoord, gezond én duurzaam is. Zelfs als je denkt goed te doen door je biefstuk te vervangen met een vleesvervanger, hoor je hoeveel bossen er worden gekapt voor de sojavelden (4). Of wanneer je een stukje ‘duurzaam gevangen’ tonijn eet en je erachter komt dat sommigen pretenderen dat duurzame vis helemaal niet bestaat (5). Zelfs het eten van groenten en fruit vraagt veel van onze watervoorzieningen en landbouwgrond, welke langzamerhand uitgeput raken (6).
Hoe mooi zou het zijn als er een complete bron van voeding bestond die geen landbouwgrond nodig heeft, zuinig met water om kan gaan, CO2 opneemt in plaats van uitstoot en de oceanen met rust laat. Goed nieuws: maak kennis met de super-alg Marine Phytoplankton. Een natuurlijk product, met 75+ nutriënten uit 1 puur ingrediënt, die eenvoudig groeit op nagenoeg enkel (hergebruikt) water, CO2 en zonlicht. Het zit boordevol krachtige antioxidanten en bestaat voor ongeveer de helft uit alle essentiële aminozuren (bouwstenen voor eiwitten). Verder is het dé bron van Omega-3 en bevat het een breed spectrum aan vitaminen, mineralen en sporenelementen. Kortom, een ontzettend krachtig organisme! Maar wat zijn algen nou eigenlijk precies?
ALGEN IN HET KORT
Algen of wieren zijn een verzamelnaam voor nagenoeg alle organismen die aan fotosynthese doen in de oceanen en wateren. Ze staan aan de basis van de voedselketen en zijn verantwoordelijk voor meer dan de helft van alle zuurstof productie wereldwijd. Er zijn twee soorten algen:
- Macroalgen – meercellige organismen – ook wel bekend als zeewier
- Microalgen – eencellige organismen – oftewel plankton
- Plankton kan op zijn beurt worden gesplitst in dierlijke ‘zoöplankton’ en plantaardige ‘fytoplankton’
Wij zoomen in op dat o zo fascineerde organisme genaamd: fytoplankton.
MARINA PHYTOPLANKTON, UNIEK IN ZIJN SOORT
Phytoplankton is net als Chlorella & Spirulina een algensoort. Deze alg groeit in zoutwater en is rijk aan verschillende voedingsstoffen die essentieel zijn voor ons lichaam. Maar wat maakt het precies uniek? Het antwoord is simpel. De compleetheid van algen, en in het specifiek Marine Phytoplankton, maakt dat het zonder twijfel een superfood genoemd mag worden. Naast dat het net als Chlorella & Spirulina rijk is aan aminozuren, mineralen, vitaminen, antioxidanten en nog veel meer, bevat Marine Phytoplankton een enorme hoeveelheid Omega-3 EPA, welke ook nog eens optimaal opneembaar is. Hiermee biedt Marine Phytoplankton een gezond & duurzaam fundament om je dag mee te starten! Zie het als een natuurlijke multivitaminen die perfect past naast een gezond & gevarieerd dieet.
WAAROM MARINE PHYTOPLANKTON I.P.V. EEN TRADITIONELE MULTIVITAMINEN?
Een traditionele multivitaminen om je gezondheid te ondersteunen? Denk nog eens goed na. Net als vele andere supplementen zijn ze vaak in fabrieken samengesteld uit chemische formules met een waslijst aan synthetische ingrediënten en vulstoffen. Een voedingswetenschapper legt in dit filmpje uit dat er uit voorzorg voor brandgevaar 15 brandweerauto’s klaarstonden bij een vitamine fabriek die hij ooit bezocht. “Het is een ontzettend zwaar chemisch synthetisch bedrijf” en “het heeft niks natuurlijks in zich”.
Daarbij legt hij ook uit dat deze pillen/capsules vaak onnodig hoog gedoseerd zijn. Zo’n overschot kan schade toebrengen aan je lever, die al deze ellende moet verwerken (7). Ook is het suppleren van 100% ADH (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid) voor verschillende vitaminen en mineralen volstrekt onnodig. Je krijgt namelijk al veel binnen uit een normaal gevarieerd & gezond dieet.
Kies daarom voor een natuurlijk supplement zoals Marine Phytoplankton die jou op een eenvoudige, maar vooral natuurlijke manier helpt aan jouw dagelijkse behoeftes.
WAT KAN MARINE PHYTOPLANKTON VOOR JOU BETEKENEN?
De bijzondere en complete samenstelling van nutriënten in Marine Phytoplankton zorgt ervoor dat mensen verschillende gezondheidseffecten ervaren. Een aantal potentiële voordelen zijn:
- Ondersteunen van het immuunsysteem
- Zuiveren en versoepelen van de huid
- Verbeteren van de spijsvertering & darmflora
- Leveren van snelle energie
- Ontstekingsremmende werking
- Ontgiftende functie
Lees hier meer over de potentiële effecten van Marine Phytoplankton.
WAAROM KIEZEN VOOR PLNKTN.?
plnktn. produceert de hoogste kwaliteit Marine Phytoplankton voor menselijke voeding. De Marine Phytoplankton algen worden lokaal gekweekt in Nederland. Daarvoor wordt 130.000 jaar oud zuiver oerwater gebruikt, dat vrij is van zware metalen en vervuiling en rijk is aan essentiële mineralen en sporenelementen. Dit zeewater lag jarenlang veilig opgeborgen 80 meter onder de grond en wordt nu door plnktn. gebruikt om deze unieke algensoort te kweken. Kiezen voor plnktn. betekent kiezen voor:
✓ De hoogste kwaliteit Marine Phytoplankton
✓ 100% natuurlijke vitaminen – geen additieven of synthetische toevoegingen
✓ 1 ingrediënt, 75+ essentiële voedingsstoffen
✓ Lokaal gekweekt (van Hollandse bodem)
Zelf de kracht van algen ervaren? Koop dan hier je capsules of poeder.
REFERENTIES:
(1): Crippa et al. (2021). Food systems are responsible for a third of global anthropogenic GHG emissions. Nature Food, 2(3), 198-209. https://doi.org/10.1038/s43016-021-00225-9
(2): https://interactives.prb.org/2020-wpds/(3): https://www.wri.org/research/creating-sustainable-food-future
(4): https://www.milieucentraal.nl/eten-en-drinken/tropische-producten/soja/#:~:text=Voor%20je%20vlees%2C%20ei%2C%20zuivel,op%20kunt%20letten%20bij%20soja.&text=Meer%20dan%2090%20procent%20van,%2C%20eieren%2C%20zuivel%20en%20kweekvis.
(5): https://www.onegreenplanet.org/environment/no-such-thing-as-a-sustainable-fishery/
(6): https://www.scientificamerican.com/article/only-60-years-of-farming-left-if-soil-degradation-continues/
(7): https://www.voedingscentrum.nl/nl/service/vraag-en-antwoord/gezonde-voeding-en-voedingsstoffen/is-te-veel-vitamines-slikken-schadelijk.aspx