C&A: We Care!

Duurzaam handelen voor People & Planet. 

Sinds de opening van de allereerste winkel, in 1861, is er bij C&A veel veranderd: als een van de toonaangevende modebedrijven met meer dan 1500 vestigingen in Europa en ruim 36.000 werknemers in dienst, begroet het familiebedrijf elke dag maar liefst 2 miljoen mensen in de winkels. Natuurlijk heeft het succes impact op mens en milieu. En daarom behoort ‘duurzaamheid’ tot het dna van C&A, al meer dan een eeuw. De Betere Wereld nam een kijkje…

Er is heel veel te vertellen over het duurzaamheidsbeleid van C&A. Onder andere energiebesparing, verlaging van CO2-uitstoot, recycling als ook een lagere waterfootprint maken deel van dit beleid uit. Denk verder aan duurzaam inkopen, verpakkingen, transport en natuurlijk de kledingcollectie zelf dat al uit een groot deel uit bio-katoen bestaat.
Verder vindt het familiebedrijf de werknemers, hun familie en de werk- en woonomstandigheden belangrijk; niet alleen in Europa maar zeker ook in andere delen van de wereld. Bijvoorbeeld in China en India waar C&A onafhankelijke productieplaatsen heeft.

C&A biokatoen

Volledig biokatoen in 2020
Al heeft C&A duurzaamheid hoog op haar prioriteitenlijstje, voor de uitgebreide collectie met ‘bio-katoen’ voor dames, heren en kinderen betaal je als klant hier niet extra voor. De keten voelt zich verantwoordelijk om bij te dragen aan de bescherming van het milieu, én die van haar werknemers. Zo heeft het familiebedrijf in 2011 het zogenaamde zandstralen in de ban gedaan, zodat arbeidskrachten niet meer aan de gezondheidsrisico’s worden blootgesteld.
Daarnaast wil C&A in 2020 volledig overschakelen op duurzame katoen voor het héle assortiment. Dat heeft de modeketen, samen met andere toonaangevende bedrijven in de fashion-industrie, vastgelegd in een zogenaamd roadmap, om zo in 2020 volledig gifvrij te kunnen produceren. Dat zal een immens effect hebben op het milieu en vooral de gezondheid van werknemers. Dat betekent dat in 2020 de gehele kledingcolletie zal bestaan uit bio-katoen!

Recycling helpt!
Een gunstig effect van het duurzaam handelen door C&A vind je ook op onverwachte plaatsen: bij de kleerhangers bijvoorbeeld. Ze worden hergebruikt en kapotte kleerhangers worden gerecycled tot granulaat en het metaal wordt gesmolten. Zo ontstaan bijvoorbeeld weer nieuwe kleerhangers.
Voor wat de kleding zelf betreft: door oude kleding in te nemen en te laten recyclen, helpt C&A de textielindustrie te verduurzamen. Denk hierbij aan een lagere CO2-uitstoot en een lagere, zogenaamde water-footprint. Met de inname van textiel in al haar vestigingen in Nederland voorkomt de modeketen dat kleding in het huishoudafval terechtkomt en wordt vernietigd. Oude kleding wordt nu hergebruikt en gerecycled en krijgt hierdoor een tweede leven. Om dit allemaal mogelijk te maken, werkt C&A samen met de internationale organisatie I:CO.

Vruchtbaar samenwerken
Recycling is een duurzaam alternatief vergeleken met het maken van textielproducten uit nieuwe vezels -het maken van nieuwe vezels kost namelijk heel veel water en energie. I:CO zorgt voor het vakkundig recyclen en hergebruiken van kleding en schoenen. Het doel van deze organisatie is om alle textiel en schoeisel in een gesloten kringloop van grondstoffen te brengen, én te houden. Voor elk kledingstuk en ingebrachte paar schoenen krijgt CharityChar, een organisatie die kleinschalige maatschappelijke projecten ondersteunt, een bijdrage.
Ook andere samenwerkingen, in Europa of elders op de wereld, zijn gericht op het opzetten en uitbouwen van sociale en ecologische initiatieven die goed zijn voor people & planet.

recycling c&a

En nu jij!
Er is nog heel veel meer te vertellen, maar nu is het tijd dat jij wat doet.., en er iets voor terugkrijgt! Onder het motto ‘Lever je oude jas in bij C&A en geef je jas een tweede leven’ kan je tot 25 november aanstaande als klant in alle Nederlandse C&A-filialen je oude jas inleveren, in ruil voor een kortingsbon van 30% korting voor een nieuwe jas. En dat oude exemplaar hoeft niet eens een C&A-jas te zijn!

www.CenA.nl
en specifiek over ‘We Care’: www.candacr.com/nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.