Brood zonder gist of zuurdesem, kan dat?

Ja, dat kan zeker! Het kiembrood van TerraSana bestaat alléén uit granen en water. Verder niets. Het brood is stevig, vezelrijk en bijzonder voedzaam. Hoe dit brood gemaakt wordt en hoe het op z’n lekkerst is? Dat vertellen we je graag!

Voedingswaarde

Kiembrood is erg stevig en compact. Een broodje van 10 bij 5 cm weegt maar liefst 400 gram. Dat maakt het brood gelijk ook supervoedzaam. Je hebt aan 2 bescheiden plakjes al snel genoeg. Goed voor een eenvoudige en verantwoorde lunch of een krachtige oppepper na het sporten.

Het productieproces van kiembrood

Voor het maken van kiembrood zijn meerdere dagen nodig. Eerst worden de rogge-, tarwe- of speltkorrels gedurende 2-3 dagen in water gelegd om te kiemen. Omdat er met hele korrels gewerkt wordt, blijven de voedingsstoffen en vezels maximaal behouden. Na het kiemen wordt het geheel vermalen tot deeg. Dat wordt vervolgens op lage temperatuur in de oven gebakken (110°C-130°C). Daarna wordt het brood gepasteuriseerd op een temperatuur van 70-95°C. Dat maakt het kiembrood tot zo’n 8 maanden houdbaar.

Hoe is kiembrood op z’n allerlekkerst?

Weet je wat dit brood écht onweerstaanbaar maakt? Als je de plakjes roostert in een tosti-apparaat. Het tilt de smaak naar een hoger niveau en de structuur blijft perfect behouden. Heerlijk als je er roomboter en kaas op doet. Ben je vegan? Dan zouden wij voor avocado met hennepzaad gaan, of mugi miso met cashewpasta. Meer een zoetekauw? Meng dan eens pindakaas met ahornsiroop en smeer het op je kiembroodje. Lekker zoet!

Gratis uitproberen?

Wil jij kans maken op een heerlijk pakket met o.a. de bijzondere kiembroodjes? Stuur je naam en adres naar actie@terrasana.nl o.v.v. BROODJE GEZOND en wie weet ben jij de gelukkige!
Ga voor meer tips en eetweetjes naar www.terrasana.nl of like TerraSana op Facebook en op Instagram.

Niets missen van onze Healthy tips & tricks?

Like onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte Of en schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *