Wereld Waterweek van start

Dopper Foundation en Simavi geven startsein met gongslag Amsterdamse beurs

De Dopper Foundation, de stichting van Dopper, en internationale ontwikkelingsorganisatie Simavi, gaven deze ochtend met het luiden van de gong op de Amsterdamse beurs het officiële startsein voor de ‘Wereld Waterweek’. Tijdens de Wereld Waterweek, die plaatsvindt van 17 tot en met 22 maart, wordt aandacht gevraagd voor het gebrek aan veilig drinkwater, sanitaire voorzieningen en hygiëne. Simavi en de Dopper Foundation werken samen aan waterprojecten om veilig drinkwater beschikbaar te maken voor mensen in ontwikkelingslanden. Gedurende de hele week vinden er door het hele land activiteiten plaats, zoals de DopperRun en de première van de documentaire ‘In search of the safe source’, over het indrukwekkende werkbezoek van Dopper aan de projecten van Simavi in Nepal.

750 miljoen mensen kennen geen veilig drinkwater en 2.5 miljard geen toilet
Dopper-oprichter Merijn Everaarts: “Wereldwijd hebben ruim 780 miljoen mensen – ruim 45 keer het aantal Nederlanders – geen toegang tot veilig drinkwater en bijna 40 procent van de wereldbevolking, 2.5 miljard mensen, heeft geen toilet. Gebrek aan veilig drinkwater, sanitaire voorzieningen en hygiëne is wereldwijd de vierde doodsoorzaak. Jaarlijks overlijden anderhalf miljoen kinderen onder de vijf jaar, dat zijn 4.000 kinderen per dag, aan de gevolgen van dit probleem. Goede hygiëne, door veilig drinkwater, schone wc’s en voorlichting over bijvoorbeeld handen wassen, kan ziektes voorkomen en deze schokkende aantallen doen minderen. Met de initiatieven tijdens Wereld Waterweek willen we mensen hiervan bewust maken en tegelijkertijd laten zien dat iedereen een bijdrage kan leveren aan het realiseren van toegang tot veilig en schoon drinkwater in ontwikkelingslanden.”



22 maart – Dopper in startblokken voor DopperRun
Op 22 maart vindt de allereerste DopperRun plaats, een sponsorloop van 5 en 10 kilometer dwars door natuurpark Zuid-Kennemerland. De opbrengst gaat voor 100% naar het Simavi WASH-project in Baglung, Nepal. Dopper heeft inmiddels 3.000 inwoners van Nepal voorzien van veilig drinkwater en sanitaire voorzieningen. De komende anderhalf jaar komen daar, met behulp van initiatieven zoals de DopperRun, naar verwachting nog 20.000 mensen bij. De DopperRun is er voor iedereen die een bijdrage wil leveren aan het realiseren van meer schone watervoorzieningen in Nepal. Aanmelden kan nog via DopperRun.org

1604922_601831133219721_408587041_n

23 maart – Dopper in Film & Toneelschuur Haarlem
Merijn Everaarts bracht eind 2013 een werkbezoek aan Nepal. In het district Baglung heeft hij verschillende dorpen bezocht waar de Dopper Foundation water- en sanitatieprojecten ondersteunt via Simavi en zijn lokale partner NEWAH. De documentaire laat zien hoe gewerkt wordt aan concrete verbeteringen voor de lokale bevolking, die in veel gevallen heel arm is, beschikt over zeer beperkte sanitaire voorzieningen en voor wie de toegang tot schoon en veilig drinkwater bemoeilijkt wordt door de grote afstanden tot waterbronnen en het bergachtige landschap. De documentaire wordt op zondag 23 maart vertoond in de Film & Toneelschuur in Haarlem. Kijk voor meer informatie en de trailer van de documentaire op de website.

Over Dopper en de Dopper Foundation
Dopper wil in een wereld leven waar mensen zich bewust zijn van het milieu, waar we actief de hoeveelheid single-use plastic afval verkleinen en waar iedereen, dicht bij huis en ver weg, toegang heeft tot verfrissend en veilig drinkwater. Het vele gebruik van petflessen wereldwijd veroorzaakt een enorme afvalstroom in de oceanen, de zogenaamde ‘plastic soep’. Met de herbruikbare design waterflessen van hoogwaardig kunststof en staal, draagt Dopper bij aan de vermindering van deze milieuproblematiek. Daarnaast stimuleert Dopper het gebruik van kraanwater als goedkoop en minder milieubelastend alternatief voor mineraalwater.

In drie jaar tijd gingen er wereldwijd ruim 600.000 Doppers over de toonbank. Het merk, met Haarlem als thuisbasis, timmert internationaal flink aan de weg. Omdat de dorst om te blijven vernieuwen bij het Dopper team nog lang niet is gelest, is recentelijk de Dopper Steel gelanceerd.

De Dopper Original wordt geproduceerd in Nederland, de Dopper Steel in Oost-China waarbij goede arbeidsomstandigheden en duurzame productie veel aandacht krijgen. Dopper heeft de ambitie om in 2016 acht ambassades wereldwijd te hebben van waaruit bewustwordingscampagnes plaatsvinden en de Dopper waterflessen worden verkocht. www.dopper.com

De stichting Dopper Foundation bestaat sinds 2013 en – gefinancierd door 10% van de netto verkoopomzet van Dopper, sponsoring en donaties- financiert water- en sanitatieprojecten wereldwijd, onder meer in Nepal i.s.m. Simavi. Tevens ontwikkelt de Foundation via haar Dopper Water & Waste Academy educatieve programma’s in landen waar kraanwater al een gemeenschappelijk goed is.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.