Kuyichi lanceert recycle concept Deposit Denim


Oude broekspijpen waardevol in strijd tegen verspilling
.

Deposit Denim, een nieuw recycle-concept van Kuyichi waarbij de consument wordt gevraagd om een bijdrage door middel van het inleveren van een oude jeans.

Van alle jeans die retour komen, worden de broekspijpen verzameld, vervezeld en gerecycled om nieuwe garens van te spinnen en vervolgens te weven tot een nieuw doek. Deze nieuw verkregen stof wordt gebruikt als basis van een nieuwe Kuyichi jeans of T-shirt voor de Pure Premium collectie. Ook de shorts, oftewel de overgebleven bovenkanten van de ingeleverde jeans, worden hergebruikt. De jeans shorts worden verkocht en de opbrengsten hiervan komen ten goede van een sociaal-cultureel project in Afrika.

Hoe het werkt

Consumenten kunnen vanaf 23 mei hun oude jeans -van elk willekeurig merk- inleveren bij deelnemende ‘Deposit Denim Kuyichi’ retailers. De deelnemende retailers zijn te vinden op www.kuyichi.com/depositdenim.

deposit denim Kuyichikuyichi deposit denim

Tegen inlevering van de jeans ontvangt de klant 10 euro korting op de aanschaf van een nieuwe Kuyichi jeans. De afgeknipte pijpen worden verwerkt to ‘post consumer’ vezels, die worden aangevuld met nieuwe vezels van organic katoen. Deze toevoeging van nieuw katoen is nodig om de kwaliteitsstandaard van Kuyichi te kunnen waarborgen. De oude vezels worden opnieuw verwerkt en hiermee is een eerste closed loop gerecyclede Kuyichi jeans of T-shirt geboren.

Kuyichi creëert nieuwe standaard
Het Deposit Denim initiatief is geen eenmalige maar een blijvende actie. “Hiermee laten we zien dat dit unieke proces mogelijk is en hopen we een aanstekelijk voorbeeld te zijn voor anderen” aldus Peter Schuitema, Sales Director Kuyichi.

In Europa wordt jaarlijks miljoenen kilo’s aan textiel weggegooid, alleen in Nederland gaat het al om ruim 200 miljoen kilo per jaar (staat gelijk aan 15.000 volle vrachtwagens met textielafval). Hiervan wordt slechts een kwart hergebruikt of geschonken aan liefdadigheidsprojecten. Om nog maar niet te spreken over de miljarden liters water die in de katoenindustrie verspild worden (3.500 liter voor een jeans en 2.700 liter voor een T-shirt ).

Kuyichi dat altijd al op zoek is naar innovatieve duurzame concepten, gebruikte eerder al gerecycled katoen en PET flessen als basis voor haar kleding. Daarnaast werkt Kuyichi ook met andere duurzame materialen, zoals hennep en Tencel®. Vanaf dit voorjaar breidt Kuyichi dit verder uit met haar Deposit Denim concept, waarmee zij het eerste gesloten cirkel systeem voor het recyclen van denim op de kaart willen zetten.

kuyichi

Kuyichi wil met Deposit Denim de cirkel van recycling volledig rond maken en hiermee laten zien dat zij trendsetters zijn in de strijd om de impact van de textielproductie op het milieu te verminderen. Om deze cirkel rond te krijgen pakt Kuyichi het proces stapsgewijs aan, met als doel de claim van closed-loop recycling, binnen een jaar te laten certificeren door een onafhankelijke standaard voor gerecycled materiaal.

www.kuyichi.com

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *