Nationale Kringloopdag 2012

Laatst bijgewerkt op 17 juni 2014

Laatste update op 17 juni 2014

Duik in de online veilingkast van de Nationale Kringloopdag 2012 voor de mooiste tweedehands pareltjes!

Nationale Kringloopdag 2012 gaat voor recordinzameling tweedehandsspullen.

Iedereen kan bijdragen aan een recordinzameling van hergebruikte spullen. Spullen die een tweede leven krijgen en daardoor niet onnodig in de afvalstroom terecht komen, oftewel “Kringlopen”. Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland (BKN) organiseert in aanloop naar een feestelijk Open Huis, de Nationale Kringloopdag (NKD) op 6 oktober, bijzondere activiteiten om deze boodschap onder de aandacht te brengen. Een online veilinghuis, een kinderboekenruilactie, en een Kringlot-loterij voor wie spullen bij een deelnemende kringloopwinkel brengt. Allemaal om een recordinzameling te behalen!

Recordinzameling
De NKD 2012 gaat twee weken voorafgaand aan 6 oktober met verschillende acties bijdragen aan een recordinzameling van hergebruikte spullen. En jong en oud helpt mee!
Speciaal voor de jonge kringlopers onder ons is er een unieke boekenruilactie. Kinderen kunnen bij een deelnemende kringloopwinkel in de buurt hun eigen boek ruilen voor een ander leuk boek. Een actie speciaal in het kader van de Kinderboekenweek, waar de Nationale Kringloopdag middenin valt.
Dames en heren kunnen verborgen schatten in kringloopwinkels uit het hele land in de online veilingkast vinden. Bied op je favoriete schat en pas op dat je niet overboden wordt! En belangrijk: iedereen wordt opgeroepen om zoveel mogelijk spullen te brengen naar de regionale kringloopwinkels. Doe je dat voorafgaand aan 6 oktober dan maak je zelfs kans op mooie prijzen in de Kringlot loterij op de NKD! Kijk op de website www.kringloopdag.nl om te zien welke kringloopwinkels in jouw buurt meedoen aan de Nationale Kringloopdag!

Schakel tussen gebruik en hergebruik
Vintage en retro zijn helemaal hot en dat merken de bij de BKN aangesloten kringloopwinkels ook steeds meer. Hergebruik van goederen en materialen is niet alleen hip, maar helpt ook de wereldwijde afvalberg te verkleinen en daarmee de CO2-uitstoot te verminderen. De kringloopbranche vormt een belangrijke schakel tussen gebruik en hergebruik.

“Kringlopen”
Leonie Reinders, van de BKN: ‘Kringlopen wordt gezien als een avontuur, bijna als een sport! Vrijwel iedereen koopt tegenwoordig tweedehandsspullen bij de kringloopwinkel. Dat zien we aan de groei van bezoekers in onze winkels. Het publiek wordt steeds breder. De kringloopwinkels aangesloten bij de BKN worden ook steeds professioneler. Veel kringloopwinkels besteden veel meer aandacht aan de inrichting van de winkel en het opleiden van personeel.’
Breed assortiment voor een breed publiek
Om de kringloop, en daarmee ook hergebruik, in stand te houden is niet alleen het kopen, maar ook het brengen van herbruikbare spullen belangrijk. ‘De aangesloten kringloopwinkels zijn complete warenhuizen. Het assortiment is breed: meubelen, boeken, serviesgoed, gordijnen, (werkende!) elektrische apparaten met garantie. En kleding, heel veel kleding. Alleen doen mensen door de crisis langer met hun spullen, ze stellen hun aankoop uit. En dat merken we in de aanvoer van spullen,’ aldus Reinders.

Leden van de BKN in het hele land zetten tijdens de 4e editie van de Nationale Kringloopdag op 6 oktober aanstaande hun deur open voor een breed publiek. Bezoekers krijgen zo een beeld van het brede assortiment, het belang van hergebruik en de werkwijze van de kringloopbedrijven.

Kijk voor meer informatie over de NKD op: www.kringloopdag.nl

BKN
Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland, opgericht in 1994, stimuleert hergebruik van grof huishoudelijk afval en biedt werkgelegenheid aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Behalve betaalde krachten werken bij de kringloopbedrijven vrijwilligers en mensen die werkervaring willen opdoen. BKN heeft 63 leden met in totaal bijna 180 winkels verspreid door het hele land. De brancheorganisatie werkt daarnaast samen met vuilnisophaaldiensten, sociale werkplaatsen, opleidingsinstituten (ROC’s e.d.) en GGZ. www.kringloopwinkels.nl

NKD 2012 wordt mede mogelijk gemaakt door: Wecycle, SITA, ABN AMRO, Greenchoice, Zicht risico- en verzekeringsadviseurs, Irado, Rd4 en Saver.

Plaats een reactie op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *