Fenge wattes?
Net als zoveel oosterse stromingen, gaat Feng Shui over het in balans brengen van energieën. De methode spitst zich specifiek toe op je omgeving. Door deze op een bepaalde manier in te richten, kunnen natuurlijke energieën weer gaan stromen. Hierdoor zou je gunstige ervaringen in je leven kunnen aantrekken. Daarnaast zou het ook zorgen voor harmonie in je leven en een hogere levenskwaliteit.
Feng Shui is geen makkelijke methode en kent daarnaast ook nog eens veel verschillende stromingen. Iedere stroming maakt echter gebruik van de levensenergie in het Chinees ‘chi’ genoemd, de dualiteit van yin en yang, de vijf Chinese elementen en de zogenoemde ‘bagua’.
Concreet kan je alle meubels, kleren, hoeken en gaten in je kamer opdelen in ‘yin’ en ‘yang’. Als een plek te ‘yin’ is, kan hij in balans worden gebracht met ‘yangenergieën’. Daarnaast bevatten kleuren en meubels ook bepaalde elementen. Die elementen kunnen elkaar versterken. Ieder mens heeft andere elementen nodig in zijn leven. Welke meubels en kleuren je moet gebruiken, ligt dus ook aan welke elementen je moet versterken.
Ook heb je binnen Feng Shui nog de bagua, een diagram met 9 vakjes die bepaalde facetten in je leven representeren. De vakjes staan voor; rijkdom, roem, partners/relaties, familie, tai-chi,kinderen en projecten,kennis, carrière en behulpzame vrienden. Je huis is in te delen aan de hand van deze bagua. Ieder deel van de woning, representeert een bepaald gedeelte van de bovengenoemde facetten. De bagua is een soort kaart die aangeeft welk gedeelte van je huis, welk facet representeert. Als je in bepaalde facetten van je leven, zoals bijvoorbeeld relaties, weer positieve ervaringen aan wilt trekken, kan je aan de hand van de bagua zien welk gedeelte van je huis, veranderd moet worden.
Column: redacteur Anouk Kragtwijk
Lees ook:
> Mail & Win twee uur advies door interieurspecialist
> Kinderachtige kiezer