Deze verzorgingsproducten zijn allergeen-vrij (win!)

zonbescherming

Wat is huidallergie precies?

Huidallergie ontstaat als de huid wordt blootgesteld aan allergenen. Ze kunnen voorkomen in (huid)verzorgingsproducten. Voorbeelden zijn parfum en conserveermiddelen.

Hoe ontstaat het?

Een allergeen moet in direct contact komen met de huid. Na penetratie hiervan, komt het allergeen in de bloedvaten terecht. Het lichaam, meer specifiek de T-cellen in het bloed, reageert op de stof met een allergische reactie. Binnen 24 tot 48 uur kan de allergie zich ontwikkelen. Heb je eenmaal een dergelijke allergie ontwikkeld, dan kom je er niet meer vanaf. Huidallergie gaat gepaard met uitslag en jeuk. Ook baby’s kunnen al een allergie ontwikkelen.

Is huidallergie een groot probleem?

In Europa heeft 27% van de mensen tussen 18 en 74 jaar een huidallergie. Iedereen kan ermee te maken krijgen. Vroeger was een allergie voor parfum iets waar vooral oudere vrouwen mee te maken kregen, nu is dit al bij kinderen vanaf 4 jaar.

Hoe kun je de kans op een huidallergie verkleinen?

Kies voor producten met het label AllergyCertified, om de kans op allergieën zoveel mogelijk te vermijden. Huidallergie is de enige allergie die je kunt voorkomen. Consumenten die allergieën,  eczeem, een gevoelige huid hebben of het risico op een huidallergie zo klein mogelijk willen maken, laten zich graag leiden door het label AllergyCertified en kiezen voor producten waaraan dit label is toegekend. Ingrediënten zoals hormoonverstorende stoffen, parfum, kleurstoffen en BPA zijn dan uitgesloten.

Kijk op www.dermanederland.nl voor verkooppunten

Mail&win

We mogen 5 pakketten met Derma Sun verloten. Vul hieronder je gegevens én voorkeur voor baby, kids of volwassenen in en maak kans!

Mail & Win

Maak kans op een verzorgingspakket voor baby, kids of volwassenen!

Toon de 2 reacties
  1. Irene Niec schreef:

    Heerlijk, ik hou ervan

  2. Sanne-Christine schreef:

    Ik maak graag kans op dit pakket. Met een man met psoriasis blijft het altijd moeilijk om de juiste zon bescherming te vinden. Soms denk je het gevonden te hebben maar blijkt het na een aantal dagen toch averechts te werken. Mijn voorkeur zou dus uitgaan naar het volwassen pakket.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Win het My Magic Mud tandpasta pakket

> Witte tanden binnen 2 weken!

> Natuurlijke ingrediënten: Kokosolie, Actieve kool en Bentoniet klei

> Vegan & Puur zonder fluoride

> Blijf op de hoogte van onze beste artikelen

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en je maakt automatisch kans!

 

U bent succesvol aangemeld.